Top 10 filme pe care trebuie să le vezi în 2016

filme

După ce ne-am concentrat atenția asupra Oscarurilor din acest an și asupra festivalurilor de film (desigur, în mai urmează să o luăm de la capăt, odată cu debutul Festivalului de la Cannes), acum este momentul să stăm cu ochii pe cele mai așteptate filme din 2016. Drame, comedii, biografii, sequel-uri ale unor francize populare: am alcătuit un top al peliculelor pe care trebuie să le treci pe lista de must see anul acesta.

Alice Through the Looking Glass
În luna mai descoperim din nou universul plin de magie al lui Alice, eroina din cărțile lui Lewis Carroll, pentru că Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway și Helena Bonham Carter revin pe marile ecrane în Alice Through the Looking Glass, în regia lui James Bobin. Pelicula urmărește o nouă aventură a lui Alice (Wasikowska), care se întoarce în Țara Minunilor și încearcă să îl salveze pe simpaticul ei prieten, Mad Hatter (Depp).

The Nice Guys
Ryan Gosling, Matt Bomer și Russell Crowe și Kim Basinger fac echipă în unul dintre cele mai dintre cele mai amuzante pelicule de acțiune ale anului, The Nice Guys. În Los Angelesul anilor ’70, un detectiv particular, Holland March (Gosling), este nevoit să colaboreze cu Jackson Healing (Crowe), un bărbat angajat să rezolve diferite probleme într-un mod nu tocmai… pașnic, pentru a dezlega misterul din spatele dispariției unei tinere, Amelia (Margaret Qualley), fiica unei femei care lucrează în Departamentul de Justiție al Statelor Unite.

1

Money Monster
În regia lui Jodie Foster, filmul urmărește un episod intens din viața jurnalistului Lee Gates (George Clooney), un expert în domeniul financiar, care este la curent cu tot ce se întâmplă pe Wall Street, și a producătoarei sale, Patty Fenn (Julia Roberts). În timpul emisiunii lor, Money Monster, un bărbat intră în studio cu un pistol și îl amenință cu moartea pe Lee, acuzându-l că l-a făcut să piardă toți banii pe care îi avea. Totul se întâmplă în direct, telespectatorii asistă live la momentele de teroare, iar Lee și Patty trebuie să găsească într-un timp extrem de scurt soluția salvatoare.

Me Before You
Dacă faci parte din categoria celor care sunt hopeless romantic, atunci trebuie să știi că Me Before You, ecranizarea bestsellerului scris de Jojo Moyes, cu Emilia Clarke (Game of Thrones) și Sam Claflin (The Hunger Games, Love, Rosie) în rolurile principale, are toate șansele să devină cel mai emoționant film de dragoste al anului. În urma unui nefericit accident, Will (Claflin) ajunge paralizat în scaunul cu rotile și crede că viața lui nu mai are sens, însă în momentul în care o cunoaște pe Lou (Clarke), noua sa infirmieră, perspectiva lui se schimbă radical.

2

Ice Age: Collision Course
Dacă îți era dor de simpaticii Scrat (vocea lui Chris Wedge), Manny (vocea lui Ray Romano), Buck (vocea lui Simon Pegg) și Diego (Denis Leary) în luna iulie, pregătește-te să îi reîntâlnești în cea de-a cincea parte a celebrei serii animate Ice Age. Scrat ajunge în spațiu și, așa cum era de așteptat, declanșează acolo accidental o serie de evenimente cosmice care pun în pericol planeta.

Suicide Squad
Jared Leto, Will Smith, Ben Affleck, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jay Hernandez, Cara Delevingne și Adam Beach sunt doar câțiva dintre anarhiștii grupului din Suicide Squad, filmul lui David Ayer, care va fi lansat în septembrie. Diabolici și puși mereu pe fapte rele, aceștia sunt recrutați de autorități pentru o serie de misiuni extrem de periculoase, trecând de această dată de partea binelui.
3

Snowden
Regizorul Oliver Stone explorează povestea lui Edward Snowden (interpretat de Joseph Gordon-Levitt), una dintre cele mai controversate figuri din ultimii ani, un fost agent al serviciului de spionaj american, care a divulgat presei informații confidențiale, ajungând să se refugieze în Rusia.

Bridget Jones’s Baby
Eroina noastră preferată, Bridget Jones (Renée Zellweger), se întoarce pe marile ecrane, iar de această dată este… însărcinată. Singura problemă este că nici ea nu e prea sigură cine este tatăl copilului său, mai ales că relația cu domnul Darcy (Colin Firth) s-a încheiat, Bridget fiind acum îndrăgostită până peste cap de un american șarmant, pe nume Jack (Patrick Dempsey).

4

Fantastic Beasts and Where to Find Them
J. K. Rowling ne propune o reîntoarcere în universul magic al lui Harry Potter și semnează și scenariul ecranizării cărții sale: Fantastic Beasts and Where to Find Them. Eroul poveștii este Newt Scamander (Eddie Redmayne), autorul unei cărți dedicate creaturilor fantastice, un magizoolog pasionat care este permanent în căutarea celor mai fascinante bestii fermecate.

Assassin’s Creed
Assassin’s Creed, unul dintre cele mai populare jocuri video din întreaga lume, are anul acesta parte de o ecranizare în regia lui Justin Kurzel. Michael Fassbender, Jeremy Irons, Marion Cotillard și Brendan Gleeson sunt protagoniștii acestei povești axate pe confruntarea dintre luptătorii din liga Asasinilor și Cavalerii Templieri.

5

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle