Tod’s primăvară/vară 2017: Timeless Icons

tods-womens-presentation-ss17-carousel-01

Alessandra Facchinetti s-a retras de la cârma brandului Tod’s în primăvara aceasta, iar compania nu s-a grăbit să numească un nou director de creaţie în locul său. Echipa de design s-a descurcat însă de minune în a crea o colecţie pentru sezonul primăvară/vară 2017 care să omagieze ADN-ul brandului: o suită de look-uri de zi relaxate, piese clasice, atemporale, reeditate cu un twist modern.

tods-womens-presentation-ss17-carousel-02

tods-womens-presentation-ss17-carousel-03

Look-urile au fost grupate în trei serii – trei tablouri stilistice, toate având la bază ideea de effortless daywear style, interpretată în moduri diferite. Denimul a fost îmbinat în mod jucăuş cu jachete şi fuste din piele sau piele întoarsă, dar şi-a făcut de asemenea apariţia şi sub forma unui costum – o ţinută de regulă rigidă, adusă în sfera casual şi piperată cu detalii luxe din piele de piton. Apropo de pielea de piton, în general asociată cu un look sofisticat şi elegant, în noua colectie Tod’s îşi face apariţia în variante fresh şi ultra-tinereşti, precum fuste mini, rochii cu alura 60s sau jachete sporty cu glugă.

Accesoriile signature ale brandului, loafers şi mocasinii, au fost de asemenea reîmprospătate, regăsindu-se de această dată în albastru electric, argintiu, alb imaculat sau piele de piton.

Foto: Tod’s; arhiva personală