Toate detaliile despre gala Premiilor Oscar din acest an

Fani ai filmelor de pretutindeni, get ready! În aceasta duminică (bine, pentru noi este duminică noaptea, de fapt), starurile de la Hollywood îşi dau întâlnire la Teatrul Dolby din Los Angeles, la cea de-a 90-a ediţie a Premiilor Oscar.

Predicţii

Anul acesta, The Shape of Water, în regia lui Guillermo del Toro, a obţinut cele mai multe nominalizări, 13 mai exact, inclusiv la categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol principal (Sally Hawkins) şi Cel mai bun regizor. Chiar şi aşa, The Shape of Water nu este pelicula cotată cu cele mai mari şanse. După ce a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film – dramă, BAFTA, SAG şi numeroase alte premii, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, filmul scris şi regizat de Martin McDonagh, este titlul pe care mai toată lumea pune pariu la Oscarurile din martie.

Apoi, mai este Dunkirk, drama lui Christopher Nolan, inspirată de evenimentele de la Dunkirk din timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Cu opt nominalizări, Dunkirk este preferat la categoriile tehnice. Imagine, montaj şi sunet, de exemplu.

Cât despre categoriile actorilor, Frances McDormand şi Gary Oldman sunt principalii favoriţi graţie rolurilor din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, respectiv Darkest Hour. În privinţa rolurilor secundare, Sam Rockwell pare să dea lovitura anul acesta. Actorul a obţinut prima nominalizare la Oscaruri din carieră pentru rolul din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (da, o să auziţi muuult despre acest film!) şi, cel mai probabil, pe 4 martie va pleca acasă cu prima lui statuetă de aur. Şi da, face un rol absolut impresionant, aşa că, cel puţin la această categorie, nu credem că mai există dubii.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Allison Janney, care are toate şansele să fie desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar (I, Tonya).

Cine a fost uitat?

Evident, marele absent de la Oscaruri este James Franco. Deşi interpretarea lui din The Disaster Artist a fost una foarte apreciată, actorul nu a prins lista scurtă a nominalizărilor, cel mai probabil din cauza scandalului de hărţuire sexuală în care a fost implicat, scandal izbucnit urmă cu doar câteva zile înainte să fie anunţate nominalizările. Too bad, pentru că sigur ar fi fost un rival puternic pentru Gary Oldman. Deşi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri este favorit anul acesta la Oscaruri, regizorul filmului, Martin McDonagh, nici măcar nu a fost nominalizat la categoria Cel mai bun regizor.

Gazdă, artişti şi prezentatori

Şi anul acesta ceremonia Premiilor Oscar se va ţine la Teatrul Dolby, locul unde este organizată gala din 2002 încoace. Jimmy Kimmel va prezenta pentru a doua oară consecutiv evenimentul, iar printre cei care vor urca pe scenă în calitate de prezentatori ai unor categorii sau momente artistice se numără: Gal Gadot, Mark Hamill, Armie Hammer, Oscar Isaac, Lin-Manuel Miranda, Gina Rodriguez, Eva Marie Saint, Zendaya, Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Greta Gerwig, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Margot Robbie, Emma Stone şi Daniela Vega.

În ceea ce priveşte momentele muzicale ale serii, se pare că Mary J. Blige, Common & Andra Day şi Keala Settle vor urca pe scenă pentru a-şi cânta piesele nominalizate la Oscar la categoria Cel mai bun cântec original.

În ce constă goodie bag-ul de la Oscar?

În fiecare an, actorii și actrițele care au intrat în cursa pentru Oscar sunt recompensați cu un goodie bag foarte generos, a cărui valoare depăşeşte, de regulă, 100 000 de dolari (anul trecut, suma ar fi ajuns la 260 000 de dolari). Pe lista de freebies oferite acum de către compania Distinctive Assets se află: dulciuri în formă de bijuterii de la Chocolatines, vacanţe în Tanzania, Hawaii şi Halkidiki, la resorturi de lux, un weekend la SPA, un tratament stomatologic, zece sesiuni de antrenament cu personal trainerul Alexis Seletzkym, o cutie din lemn Bangarang’s Positive Cube, cu citate motivaţionale, o carte de reţete, dulciuri vegane, lumânări şi sute de cosmetice şi tratamente de la branduri premium. Ăsta da premiu de consolare pentru cei care nu vor pleca acasă cu o statuetă de aur!

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle