Tipsuri de stil de la consultantul vestimentar al lui Michelle Obama

meredith koop michelle obama

Meredith Koop (39 de ani) colaborează de mai bine de 10 ani cu fosta primă doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. Viziunea lui Koop a transformat-o pe Michelle Obama într-un fashion icon și a adus un suflu nou imaginii primei doamne prin ținute moderne, confortabile, pline de culoare, de stil și de eleganță și continuă și astăzi să-i ofere sfaturi cu privire la stilul vestimentar.

Ba, mai mult, Meredith Koop a reușit să aducă pe firmament și numele unor designeri talentați, aflați la început de drum, și să le netezească drumul către lumea bună modei (cum ar fi Shiffon sau Sergio Hudson). Meredith Koop se află în spatele celor mai de impact look-uri afișate la diverse ocazii de Michelle Obama, iar misiunea ei a fost una de o importanță uriașă: s-o ajute pe prima doamnă a Americii să aibă o imagine rafinată, modernă și corespunzătoare fiecărei ocazii, cu ținute impecabile, care s-o pună în valoare.

Printre designerii purtați cel mai des de Michelle Obama în timpul celor două mandate de președinte ale lui Barack Obama s-au numărat Riccardo Tisci, Jason Wu, Prabal Gurung, Tanya Taylor și Thom Browne, printre care s-au mai strecurat și nume precum Versace, Narciso Rodriguez, Azzedine Alaia, Michael Kors sau Naeem Kahn.

Culmea, Meredith nu are studii de modă. A studiat la prestigiosul Colegiu Vanderbilt, iar după terminarea școlii, s-angajat la un boutique de lux din Chicago. Prima întâlnire dintre Meredith Koop și Michelle Obama a avut loc în 2007, prin intermediul angajatorului lui Meredith, stilista Ikram Goldman. Aceasta era consilier vestimentar pentru Michelle Obama în perioada în care senatorul Barack Obama își derula campania la președinția SUA.

”Am fost foarte norocoasă la viața mea”, a declarat ulterior Koop. În 2009, după ce Michelle Obama a devenit prima doamnă a SUA, Meredith a fost detașată alături de ea la Washington, iar un an mai târziu, devenea unicul ei stilist și îi concepea fiecare ținută pentru fiecare apariție.

Meredith Koop declara că show-urile de fashion n-au pasionat-o niciodată și că a avut dintotdeauna o abordare mai practică față de modă și de stil, iar chimia dintre ea și Michelle Obama au făcut-o să obțină și să păstreze acest job mult râvnit, dar plin de responsabilități. Iar abilitatea ei de a combina haine de mass market cu piese de designer, cu un rezultat armonios, a fost asul ei din mânecă și a reușit de fiecare dată să-i compună fostei prime doamne o imagine fresh, care s-o reprezinte în totalitate.

Așa a fost și în cazul ultimei apariții oficiale a lui Michelle Obama, cu ocazia inaugurării președintelui Joe Biden, din ianuarie, când fosta primă doamnă a avut o ultimă ieșire la rampă și a uimit asistența cu o ținută burgund. În prezent, Meredith Koop își continuă munca de stilist, colaborează în continuare cu Michelle Obama și e mereu în căutare de designeri noi, cu ajutorul cărora să compună ținute memorabile.

Meredith Koop oferă și câteva tipsuri de stil pe care le-a cimentat în prodigioasa ei carieră de consilier vestimentar la cel mai înalt nivel.

  • Găsește un brand cu care sa nu dai greș – Poți avea norocul să găsești haine frumoase, de calitate, dar de la branduri care să nu fie consecvente. Găsește nu brand cu care să mergi de fiecare dată la sigur, ale cărui haine știi sigur că ți se potrivesc și care sunt adecvate în diverse ocazii.
  • Începe cu bijuteriile – Bijuteriile pot spune multe despre tine și sunt multe branduri independente care merită să fie susținute.
  • Cumpără haine second-haine pentru sustenabilitate – Acum, cu pandemia, n-am mai mers la târgurile de vechituri și în magazinele care comercializează haine second-hand, dar întotdeauna am fost în căutare de chilipiruri și de comori ascunse. E foarte distractiv să cauți haine și să le oferi amprenta ta personală. Acum fac shopping de haine second hand online.
  • Cumpără mai puțin – Nu avem nevoie de atât de multe lucruri. Încearcă să porți cât mai mult lucrurile pe care le ai deja și investește doar în haine care îți plac foarte, foarte mult.
  • Dă-ți toată silința – Abordează moda și stilul într-o manieră relaxată. Nu toți ne putem permite doar haine de designer, din ultimele colecții. Da-ți silința să compui ținute din hainele pe care le deții deja, cu rezultate fabuloase.

Foto: Hepta, Instagram