Tipsuri de la specialist: cele mai noi trucuri pentru îngrijirea mâinilor

Hidratarea și exfolierea pielii mâinilor sunt pașii îngrijirii esențiale. Află mai multe tipsuri de la specialistul Diana Marandiuc, Education Manager O.P.I. România.

Care este primul pas în îngrijirea pielii mâinilor?

“Exfolierea elimină celulele moarte care se acumulează pe suprafața pielii, împiedicând-o să respire. Celule noastre au un anumit ciclu de viață, se multiplică și mor, formând așa-zisa piele moartă. Exfolierea grăbește procesul regenerării pielii și stimulează microcirculația sanguină de suprafață. Astfel, pielea devine fină și flexibilă. În mod natural, celulele se schimbă, exfolierea pielii are loc cu sau fără ajutorul nostru. Dar, pe măsură ce trece timpul, acest proces de exfoliere este încetinit și porțiuni din ce în ce mai mari ale pielii devin terne, lipsite de strălucire.
În funcție de tipul pielii, poți alege și frecvența exfolierii. Pentru o piele sensibilă, uscată, este recomandat un interval de 15 zile, pentru pielea normală o dată pe săptămână, iar pentru pielea grasă, de două ori pe săptămână. Nu uita însă de hidratare, e obligatorie după fiecare ședință de exfoliere.”
În domeniul manichiurii, există produse specifice pentru exfolierea mâinilor și a cuticulelor.

Ce ingrediente ajută pielea mâinilor, precum și cuticulele și unghiile?
“La fel ca și în cazul îngrijirii pielii faciale, exfolierea este o modalitate proactivă de a îngriji pielea și de a combate primele semne ale îmbătrânirii înainte de a începe un serviciu de îngrijire pentru că: micro-exfoliatorii mecanici din silicon netezesc pielea uscată și aspră,  vitaminele, în special vitamina C, conferă strălucire pielii, uleiurile și untul ajută la restabilirea echilibrului hidrolipidic.”

Și cuticulele au nevoie de exfoliere în acest anotimp. Poți folosi fie un produs exfoliant pentru mâini, fie unul creat special doar pentru cuticule. “La final, folosește un bețișor din lemn de trandafir pentru împingerea cuticulelor.”

După exfoliere, putem trece la hidratarea pielii mâinilor cu o cremă sau mască care să ofere nuntriție, hidratare și o protecție optimă a pielii mâinilor. Dacă alegi crema de mâini, aplic-o de 2 ori pe zi, dimineața și seara. La nevoie, se poate aplica de mai multe ori pe zi, mai ales în sezonul rece.

“Și nu în ultimul rând, hidratarea cuticulelor este necesară. Recomandarea este să aplicăm ulei de hidratare ori de câte ori simțim nevoia și neapărat seara, înainte de culcare. Uleiul pentru cuticule de la OPI ProSpa are la bază 7 tipuri de uleiuri hidratante care se absorb repede în piele, printre care ulei de nuci de kukui, ulei de avocado, ulei de semințe de struguri, etc.”. Desigur, poți folosi și un alt ulei de cuticule. De exemplu: Melkior Repairing Oil pentru unghii și cuticule.

Foto: Hepta, PR.