Tipsuri de îngrijire de la Salma Hayek. Cum reușește actrița să arate de 33 de ani la 53

salma hayek ingrijire

Salma Hayek este una dintre cele mai admirate actrițe, atât pentru talentul ei artistic, cât și pentru felul în care arată și se menține. Chiar dacă are acces la cele mai noi și mai perfomante proceduri de întreținere, vedeta spune că ”armele ei secrete” în ceea ce privește menținerea aspectului tânăr și proaspăt sunt chiar sfaturile de frumusețe primite de la bunica ei. Cele câteva proceduri sunt la îndemâna oricui, și, dacă sunt aplicate constant, se pot obține rezultate vizibile.

Iată care e rutina de beauty zilnică a Salmei Hayek.

Îngrijirea tenului se face seara

Nu-mi curăț niciodată fața dimineața. Bunica mea m-a învățat că noaptea, pielea feței se regenerează și recuperează tot ceea ce a pierdut în timpul zilei. Curățarea tenului are loc seara, înainte de culcare, după o zi de purtat machiaj și după expunerea la tot felul de factori dăunători – praf, plouare etc”, spune actrița. Dimineața aplică doar un toner din apă de trandafiri pentru o revigorare a tenului, o alternativă mai delicată a altor loțiuni de curățare. De asemenea, apa de trandafiri e plină de beneficii anti-îmbătrânire datorită antioxidanților continuți, cei care ajută la eliminarea inflamațiilor.

Hidratarea este esențială

Loțiunile hidratante de față sunt esențiale pentru elasticitatea tenului și aplicarea lor este un pas nelipsit din rutina zilnică de beauty. Salma Hayek face deseori un cocktail emolient-hidratant format din uleiuri și serumuri, a căror varietate și cantitate variază în funcție de nevoile din acel moment ale pielii. Astfel, ea apelează de cele mai multe ori la uleiul Nuance, care face parte din propria ei linie de skincare, iar serumul preferat este cel produs de Anne Semonin, un dermatolog de renume care obinșuia să lucreze cu vedete precum Prințesa Grace de Monaco sau Catherine Deneuve.

salma hayek ingrijire

Demachiere cu ulei de cocos

Pentru ca pielea să se regenereze la maximum în timpul noptii, trebuie curățată temeinic, astfel că Salma Hayek înlătură machiajul de ulei de cocos. Apoi, încalzește un prosop la cuptorul cu microunde, peste care aplică apă de trandafiri și își curăță fața cu acest tampon home-made.

Odată ce tenul a fost demachiat și curățat, aplică un tonic tot din linia ei de skincare – Nuance – sau o mască din hibiscus creată de ea în parteneriat cu Juice Generation sau își prepară propria ei mască de față din fulgi de ovăz, lapte de migdale și miere. Aplică amestecul pe față și îl lasă să acționeze câteva minute, apoi îl înlătură, iar pielea rămâne curată și netedă.

Exfoliere

Nu trebuie să abuzați de exfoliante. Efectele acestei proceduri pot fi bune pe termen scurt, dar, pe termen lung, pot afecta pielea, care rămâne astfel uscată și iritată”, le sfătuiește pe doamne Salma Hayek. Exfolierea tenului se face o dată-de două ori pe săptămână, pentru a îndepărta stratul de celule moarte. În urma acestei proceduri, tenul devine mai luminos și produsele de skincare pătrund mai ușor în piele și, astfel, acestea devin mai eficiente.

Foto: Hepta