Tips-uri pentru sprâncene în tendinţe

Alberta Ferretti

Se spune despre sprâncene că au puterea de a-ţi schimba întreaga fizionomie, iar moda noului sezon nu face altceva decât să confirme importanţa estetică a unei forme alese corespunzător.

Dincolo de regulile care clarifică unde ar trebui să înceapă, unde ar trebui să se termine şi locul unde arcul sprâncenei trebuie să se situeze, tendinţele acestui acest sezon vin cu noţiuni noi în ceea ce priveşte culoarea şi grosimea acesteia. În plus, în 2016, e o adevărată provocare să „asortezi” sprâncenele cu nuanţa părului.

Ştim deja că blondele trebuie să poarte sprâncene cu două nuanţe mai închise decât culoarea părului. Noutatea vine însă din faptul că se poartă un look natural, cu aspect sauvage al sprâncenei, care include fire răzleţe şi contur nedefinit. Pentru acest efect, trebuie să uiţi de gelul transparent pentru fixare a firelor de păr şi să optezi mai degrabă spre un fard, pe care să îl omogenizezi foarte bine folosind o pensulă specială, cu forma circulară, pieptănând sprâncenele în sensul lor de creştere, de mai multe ori.

În cazurile în care fizionomia permite, sprâncenele groase sunt ideale. Şi asta pentru că ne asigură un look dramatic, extrem de la modă sezonul acesta, dar totodată ne oferă şi un atu major: aspect întinerit, foarte fresh. Nu trebuie să aştepţi însă până să îţi crească sprâncenele.Te poţi folosi de un creion colorat în nuanţa potrivită pentru tine, pe care să îl aplici uşor în afara conturului natural, estompând culoarea, pentru a evita un aspect grafic, fals.

În cazul şatenelor şi al brunetelor, se pune focus pe arcul sprâncenelor. El trebuie să fie bine definit, iar conturul propus de specialişti este cel invizibil, care intensifică uşor culoarea şi defineşte forma, fără să pară că ar fi acolo, de fapt. Acest rezultat se obţine cel mai simplu cu un gel colorat pentru sprâncene şi o pensulă unghiulară, care este ideală pentru a contura arcul sprâncenei corespunzător.

Cea mai puternică declaraţie de stil vine însă în cazul în care ai părul colorat. Dacă până acum stiliştii propuneau sprâncene naturale pentru coafurile în culori deosebite, moda din acest an este la polul opus. Dacă ai părul intens colorat în nuanţe de roz, mov, turcoaz, albastru sau verde, sprâncenele tale trebuie să fie închise la culoare, conturate şi foarte bine definite. Foloseşte creion pentru sprâncene, un fard pudră şi gelul pentru fixare. Rezultatul este garantat!

Pentru persoanele cu şuviţe în nuanţe pastelate, se poartă însă sprâncenele cu aspect nude, mai groase, care au fire dezordonate. Make-up artiştii propun să ţi le stilizezi pieptănându-le în sus, dar adevăratul secret este că firele nu trebuie să fie tunse. Astfel, aspectul natural va avea un real impact şi îţi va întregi în mod ideal look-ul.

Pentru a obţine  sprâncene perfecte, în ton cu tendinţele momentului, este ideal să apelezi la un specialist. El poate să realizeze stilizarea sprâncenelor astfel încat să menţii uşor rezultatul şi va şti să aleagă o formă şi un stil ideale pentru tine!

Foto: hepta.ro