Tips & tricks de vară. Cum te machiezi când ești bronzată

Exotică și strălucitoare, pielea bronzată stârnește mereu admirație. O culoare uniformă și ciocolatie conferă tenului un aspect sănătos, iar rutina de make-up se simplifică substanțial. Cum ar trebui să ne punem în valoare tenul bronzat? Ne explică Mihaela Rotaru, make-up artist și trainer.

Fondul de ten ar trebui ales în ton cu noua culoare a pielii sau închis la culoare prin aplicarea unei pudre bronzate pe punctele înalte ale feței, cele care se bronzează de obicei cel mai mult – adică frunte, nas, bărbie și pomeți, explică make-up artistul pentru A List Magazine.

Primerul cu silicon și fondul de ten cu putere mare de acoperire contribuie împreună la uniformizarea pielii și oferirea unui aspect catifelat, atunci când există imperfecțiuni. Cearcanele pot fi corectate cu un concealer cu pigment predominant orange, iar la final totul se fixează cu o pudră translucidă în aceeași culoare cu fondul de ten.

Pentru machiajul ochilor aceasta recomandă o paletă în culori exotice, cum ar fi lime, orange, fuchsia, care va contrasta plăcut cu nuanța pielii, punând astfel acces pe subtonuri. Ideal ar fi ca nuanța aleasă să fie complementară celei a ochilor.

Avem liber la iluminator, care poate fi aplicat pe zonele înalte ale fetei, cu mențiunea că tenul nu trebuie să aibă imperfecțiuni majore sau riduri, pentru că nu va face altceva decât să le evidențieze. Buzele pot fi machiate în acord cu subtonul pielii și al fardului de pleoape ales sau doar accentuate cu puțin gloss, mai explică Mihaela Rotaru.

Profunzimea privirii vine din conturul ochilor, dar și mascara aplicată în mai multe straturi. Sprâncenele păstrează forma naturală, însă asimetriile trebuie corectate.

Chiar și pe tenul închis la culoare se poate folosi blush. Mihaela recomandă în acest caz un blush discret de culoarea scorțișoarei, iar pe osul zigomatic a folosit un iluminator care contrastează în mod plăcut cu pielea. Buzele poartă o nuanță corai, pentru a păstra cromatica stabilită inițial aspectul exotic.