Tips & tricks de vacanță – Escapadă pe Coasta Amalfitană (Alexandra Bolba – In the Sport Light)

Doar ce m-am întors de pe Coasta Amalfitană, unde mi-am petrecut aniversarea celor 30 de ani de viață, împreună cu familia.

Italia mi-a plăcut mereu și am explorat destul de multe zone, dar încă nu ajunsesem aici, deși auzisem că este foarte frumos.
Ce pot să spun după 4 zile petrecute acolo? Ce vei găsi pe coasta Amalfi și ce trebuie să știi când plănuiești o vacanță acolo?
   vacanta vacanta
Probabil vei ateriza în Napoli, oraș care nu-ți oferă cea mai călduroasă primire, dar asta nu trebuie sa te descurajeze în niciun caz. Îți recomand să închiriezi o mașină și să fii atent atunci când îți stabilești itinerarul, pentru că, deși distanțele între orașele de pe coastă sunt mici, din cauza serpentinelor, le vei parcurge în mai mult timp decât crezi. În plus, sunt atât de multe locuri unde nu trebuie decât să tragi pe dreapta și să savurezi peisaje care te vor lăsa fără cuvinte și care sunt foarte instagramabile.
Pentru că am avut la dispoziție numai 4 zile, eu am vizitat: Amalfi, Positano, Sorrento, Praiano și Vico Equense. Preferatul meu a fost Positano, unde seara ai cea mai frumoasă priveliște. Îți recomand să prinzi apusul la Francos Bar, de unde n-o să-ți mai vină să pleci.
În Praiano am găsit, însă, cea mai frumoasă plajă, fără să știu că se află acolo. Ca să dai de ea, pregătește-te să cobori muuulte trepte (pe care, la întoarcere, va trebui să le și urci), însă merită tot efortul. Plaja se numește One Fire și este situată pe o stâncă, deci nu te aștepta să găsești nisip fin. În schimb, vei avea parte de o petrecere neașteptată, apă limpede, lume frumoasă. Tot de aici poți face plimbări cu barca, poți explora zona pe stand up paddle, sau îți poți exersa talentul la sărituri, pentru că apa e suficient de adâncă.
Sorrento e plin de viață și de magazine drăguțe, de unde poți cumpăra suveniruri, iar în Vico Equense, la Gabriele, găsești cea mai bună gelato de pe Coasta Amalfitană.
Pentru cea mai bună pizza la metru îți sugerez să încerci Da Gigino.