Ținutele care ne-au plăcut de la Paris Fashion Week

Show-urile de la Paris încheie pleiada de prezentări ready to wear pentru toamnă-iarnă 2017-2018 și, așa cum te-am obișnuit, e momentul să facem și de aici un mic bilanț al ținutelor de street style care ne-au plăcut.

E știut faptul că outfiturile purtate de fashioniste în timpul Fashion Week-urilor sunt cel mai grăitor exemplu când vine vorba de tendințe. Acolo se văd cele mai hot piese ale sezonului și se traduc esteticile actuale și, tot de acolo, poți culege idei cool de styling.

În continuare, am făcut o mică listă cu outfiturile noastre preferate și îți dăm și câteva sugestii despre cum să le transformi și să le adaptezi stilului tău.

Costumele cu croi masculin sunt încă pe locurile fruntașe pe lista trendurilor. Dacă vrei un look bold, poartă-l așa cum o face Julie Pelipas, Fashion Director la Vogue Ucraina, cu pantofi sport și o poșetă cu baretă scurtă, de inspirație retro.

Îți spuneam și aici că e cool să porți o geantă al cărei imprimeu e asemănător ori identic cu una dintre piesele care compun ținuta. Și tot acolo, că e la fel de cool să porți mai multe genți în același timp. Aici avem o variantă care integrează perfect ambele tendințe.

Nici double denim-ul, purtat aici de Jeanne Damas, nu ne va „părăsi“ prea curând. Le-ai văzut deja de neumărate ori purtate de it girls și pe podiumuri în diferite reinterpretări. E unul dintre acele ansambluri foarte versatile, căruia îi poți schimba direcția estetică jonglând cu accesoriile.

Atunci când îți dorești un look powerful, dar care să nu „țipe“ asta, cel mai ușor e să asociezi texturi diferite – ca în cazul de mai jos, unde rochia din mătase funcționează de minune cu jacheta din piele. Despre șosetele purtate cu sandale am vorbit aici.

Pentru această primăvară, alege-ți o jachetă statement din piele și denim. Alte variante de styling: poart-o cu jeanși loose fit și ciocate ori cu o fustă midi, dreaptă, și cizme înalte cu vârf ascuțit.

Alege o pereche de botine sau o geantă arhitecturală albă pentru a transforma o ținută banală într-una foarte actuală. Ai un exemplu bun aici.

Să pui în același ansamblu două printuri identice sau care înglobează aceleași culori, ca în outfitul de mai sus, cu salopeta și mantoul tartan, e o tendință majoră în acest sezon, și una dintre preferetatele noastre.

Nu subestima puterea unui look simplu, mai exact a cămășii albe și a pantalonilor de inspirație masculină, va fi întotdeauna in, pentru că, în comparație cu un outfit laborios compus, lasă mai mult „spațiu“ pentru atitudine. Dacă simți nevoia unor detalii care să dea de înțeles că nu ai pus cap la cap ținuta pe fugă, alege accesorii bold, dar nu te îndepărta de la estetica curată a ansamblului.

Foto: hepta.ro