Ținutele care ne-au plăcut de la Met Gala

Met Gala e unul dintre cele mai mari evenimente din industria fashion și, bineînțeles, locul unde, an de an, vedem cele mai atipice și spectaculoase ținute. Practic, e momentul acela din an în care mult chiar înseamnă mult și nimeni nu se gândește că a exagerat cu penele, cu paietele, cu accesoriile sau cu orice altceva (machiaje, coafuri etc.). E gala costumărilor de tot felul, dar și un eveniment caritabil (un bilet costă 30.000 de dolari, iar o masă, 275.000 de dolari), în urma căruia se strâng fonduri pentru The Costume Institute, singurul departament curatorial al The Met care se finanțează singur. Din 1999, la frâiele galei stă Anna Wintor, care e secondată în această ediție de Amal Clooney, Rihanna și Donatella Versace.

Și, ca în fiecare an, și anul aceasta gala a avut o temă – Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, prilej bun pentru Andrew Bolton, curator The Costume Institute, să scoată din arhivă și să expună, în perioada 10 mai – 8 octombrie, o selecție de costume ale designerilor care au avut ca inspirație religia – printre care rochii din ultima colecție a lui Gianni Versace, Alexander McQueen, Christian Lacroix, Dolce & Gabbana, Givenchy, Cristobal Balenciaga, Dior, din perioada John Galliano etc. și peste 40 de accesorii și veșminte papale – la Metropolitan Museum of Art, unde are loc gala.

Cum s-au descurcat vedetele cu tema ecestei ediții și care sunt ținutele noastre preferate? În continuare.

Kate Bosworth – rochie Oscar de la Renta și bijuterii Tacori

Rosie Huntington-Whiteley – rochie Ralph Lauren Collection

Diane Kruger, rochie Prabal Gurung, bijuterii Tasaki și accesoriu pentru cap Philip Treacy x Tasaki

Gigi Hadid – rochie Versace

Bella Hadid – rochie Chrome Hearts Official

Lily Collins – rochie și sandale Givenchy

Blake Lively – rochie Versace, bijuterii Lorraine Schwartz, pantofi Christian Louboutin

Amal Clooney – rochie Richard Quinn

Amber Heard – rochie Carolina Herrera, bijuterii Jennifer Meyer

Priyanka Chopra – rochie Ralph Lauren

Rihanna – rochie Maison Margiela by John Galliano, pantofi Christian Louboutin, bijuterii Maria Tash și Cartier și clutch Judith Leiber Couture

Michelle Williams – rochie Louis Vuitton și bijuterii Cartier

Foto: hepta.ro