Ție ce titlu de carte ți se potrivește de Valentine’s Day?

Fie că suntem într-o relație ce se află abia la început de drum, căsătoriți sau singuri, curiozitatea privind iubirea și sexualitatea s-a regăsit în fiecare dintre noi. Iar luna februarie ne reamintește, ca de fiecare dată,  să oferim ceva mai multă atenție acestei părți din viața noastră.

Descoperă mai jos recomandările noastre pentru luna februarie – Ție ce titlu de care ți se potrivește de Valentine’s Day?

1. Inteligența Erotică 

Dacă nu te-ai întâlnit până acum cu  Esther Perel – terapeut cu experiență în psihologia cuplurilor, Inteligența Erotică este un bun prilej să faceți cunoștință. Cartea ne atrage atenția asupra complexității vieții sexuale și a conflictului care se produce atunci când ne dorim ca pasiunea mistuitoare și dragostea confortabilă și sigură să se regăsească în relația de cuplu. Un titlu care atrage privirea și trezește curiozitatea!

Principalul lucru pe care Perel vrea să ni-l spună este că o căsătorie fericită e, înainte de toate, una sexy.“ — The Guardian

2. 50 de mari mituri despre sexualitatea umană

Bărbații care fac mult sex sunt crai, femeile prea active sunt ușuratice; punctul G este partea cea mai orgasmică parte a corpului unei femei; sexul bun se termină întotdeauna cu un orgasm simultan… Sunt doar câteva aspecte pe care tindem să le luăm de-a gata, fără să ne ridicăm vreun semn de întrebare.

50 de mituri despre sexualitatea umană oferă răspunsuri pentru curiozitățile legate de viața sexuală și o bună informare ce duce la satisfacție și sănătate în viața de cuplu –  normalizând subiecte pe care le considerăm „ ciudate“.

“Sfatul nostru: sexul și plăcerea sexuală sunt niște experiențe foarte diferite de la o persoană la alta. Nu vă dați peste cap să faceți sex într-un mod care se bazează pe anumite directive culturale, mai ales că, în cea mai mare parte, ele sunt doar mitologie.“ — Autoarele

3. #LoveIsFun – Iubirea și sexul în același pat

În jocul iubirii și în universul relațiilor, componenta FUN are un rol important. Iar atunci când spun #LoveIs Fun, autorii nu se referă doar la importanța umorului în viața de cuplu, ci mai degrabă la un cumul de experiențe care fac iubirea (cu bune și cu rele)  să fie o adevărată aventură. O abordare extrem de accesibilă, o carte savuroasă care îmbină știința cu umorul.

„Într-o societate cu multe tabuuri, cartea lor este o gură de adevăr. Și, ca să fie digerabile, adevărurile ne sunt mereu servite într-o combinație de studiu și povești amuzante.“ – Andreea Esca

4. Sexualitatea masculină – De ce femeile nu o înțeleg, iar bărbații nici atât?

Se întâmplă ca de cele mai multe ori să asociem sexualitatea și nevoia de înțelegere a vieții sexuale cu femeile, iar atunci când vine vorba despre el nimic nu pare atât de complicat.

Sexualitatea masculină ne reamintește că nu doar femeile sunt caracterizate de complexitate, din punct de vedere sexual, și că bărbații au propriile lor nuanțe, atunci când vine vorba de viața sexuală. O carte potrivită pentru a-ți înțelege mai bine partenerul sau pentru a descoperi mai multe despre propria sexualitate.

„Preocupările sexuale care par perverse și care au hrănit o teamă și o cenzură generalizate ar putea fi mai bine înțelese ca un joc al fanteziei ce ne ajută să gestionăm diferite temeri ascunse.“ – Michael Bader

5. Anatomia iubirii

Iubirea este un sentiment pe care fiecare dintre noi dorește să îl trăiască. Dar ce este de fapt iubirea și cum a evoluat instinctul de a iubi de-a lungul timpului? În ce fel ne alegem partenerii de cuplu? Autoarea Helen Fisher ne deschide laboratorul iubirii și prezintă povestea anatomiei acesteia. Pregătește-te să înțelegi mai bine ce e cu fiorul dragostei și cu fluturii din stomac cu Anatomia iubirii.


„Poate că cel mai important aspect este acela că, deşi căsătoria a devenit opţională, dragostea nu a devenit opţională.“ – Helen Fisher

Lectura și iubirea fac casă bună împreună, ție ce titlu de carte ți se potrivește?