Thrillerul „Câini” a câștigat două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo!

caini

Vești minunate pentru cinematografia românească! Cel mai așteptat thriller românesc al anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa. Sâmbătă seara, la gala de închidere, Gheorghe Visu a urcat pe scenă pentru trofeul Heart of Sarajevo acordat celui mai bun actor. Un al doilea premiu oferit filmului a fost Mențiunea Specială a Juriului. Câini va avea premiera în România pe 23 septembrie.

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru Cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă – dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului –  în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care Câini nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, a declarat Bogdan Mirică (citește aici un interviu în exclusivitate cu regizorul Bogdan Mirică).

O combinație de thriller, film noir și western modern, Câini îl are în prim plan pe Roman (Dragoș Bucur), un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde vrea să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

Urmărește aici un interviu cu actorul Dragoș Bucur despre rolul din Câini.

Foto: Iulia Weiss

Categorii Lifestyle