The Woman in the Window: de ce nu ar trebui să ratezi thrillerul momentului pe Netflix

The Woman in the Window, noul thriller în regia lui Joe Wright (Darkest Hour, Atonement), a avut o „călătorie” cu multe peripeții în ultimul an: ar fi trebuit să intre în cinematografe în mai 2020, a fost amânat din cauza pandemiei de mai multe ori, dar acum, în sfârșit, acesta a fost lansat pe Netflix (disponibil pe platformă din 14 mai)!

Inspirat de romanul omonim semnat de A.J. Finn, o poveste plină de suspans, The Woman in the Window o are în prim-plan pe Anna Fox (Amy Adams), un psiholog de copii care locuiește la New York și care suferă de agorafobie. Privind pe fereastră, ea începe să urmărească o familie cu o viață aparent perfectă, care locuiește peste drum. Viața ei este dată peste cap în momentul în care, fără să vrea, devine martora unei crime îngrozitoare. 

Filmul va fi disponibil începând de astăzi, 14 mai, la Netflix, și este cu adevărat un thriller de neratat. L-am văzut în avanpremieră și îți spun toate motivele pentru care ar trebui să îi dai play în acest weekend!

O ecranizare demnă de cartea lui A.J. Finn

Anul trecut, în plin lockdown, am avut o perioadă în care am citit numai romane-thriller. Nu știu exact de ce, însă, la vremea respectivă, mi se păreau foarte… liniștitoare. Din toată selecția descoperită atunci, Femeia de la fereastră, cartea lui A.J. Finn a fost de departe preferata mea. Mi-a plăcut atât de tare, încât și astăzi, la un an distanță, îmi amintesc perfect toate detaliile acțiunii.

Și cum adesea filmul nu se ridică la înălțimea romanului, trebuie să recunosc că am avut ceva emoții privind această ecranizare. Chiar dacă era vorba de regia lui Joe Wright, chiar dacă minunata Amy Adams juca rolul eroinei, nu am crezut că va ieși un film demn de carte. Din fericire, de această dată am fost surprinsă plăcut. Structura narativă a peliculei respectă întocmai romanul, nu lipsesc momentele-cheie, acele detalii care alimentează în permanență suspansul. Ba mai mult decât atât, în ciuda faptului că știam exact ce se întâmplă în fiecare scenă, ce e real și ce nu, cine e în spatele ușilor, The Woman in the Window mi-a lăsat senzația că urmăresc o poveste nouă, pe care încă nu o cunosc. Prin urmare, da, am stat din nou cu sufletul la gură, urmărind declinul Annei și încercarea sa de a-și da seama ce se întâmplă cu adevărat în mintea ei. 

Personaje foarte bune, care alimentează tensiunea acțiunii

În ciuda faptului că îmi place enorm Amy Adams și că mi se pare că nu există rol pe care să nu-l execute perfect, nu sunt deloc subiectivă când spun că ea e cea mai bună parte a acestui film. La început, Anna, personajul ei, pare un personaj destul de liniștit cu viața pe care o duce, în ciuda faptului că suferă de agorafobie și nu poate ieși din casă.

Pe măsură ce acțiunea evoluează, însă, încep să iasă la iveală tot mai multe lucruri bizare, pe care nici ea nu le înțelege. Iar mutarea unei familii, familia Russell, în casa de vizavi schimbă complet regulile jocului ei.

În scurtă vreme, ea devine fascinată de acest nou personaj, Jane Russell (Julianne Moore), despre care încearcă să află cât mai multe, urmărind de la fereastră tot ce se întâmplă în casa lor. Până când ajunge să devină martora unei crime terifiante. Și află că adevărata Jane Russell este o cu totul altă femeie decât cea pe care o știa ea. A fost un coșmar? A visat tot ce i se întâmplă acum? Traumele trecutului o ajung acum din urmă? Sau e totul doar o înscenare orchestrată de alții? De poliție? De Alistair Russell, interpretat magistral de Gary Oldman, capul familiei Russell, care încearcă să ascundă un trecut misterios? De chiriașul care locuiește în casa ei? Sau de Jane Russell?

Suspans la cote alarmante

După cum spuneam și mai sus, chiar dacă am citit cartea înainte, filmul a reușit să mă surprindă destul de mult. Sunt câteva scene, inclusiv o urmărire în casa Annei, pe care vă las să o descoperiți când vedeți filmul, cu foarte mult suspans. Înfiorătoare de-a dreptul, mai ales alăturate fundalului întunecat din locuința sa și muzicii alese. Altfel spus, exact așa cum ar trebui să fie scenele unui thriller adevărat. 

Îi dai play în weekend?

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle