The Thrill Of The Usual: Clasic reinventat în noua colecție COS

Nici nu a început bine vara și deja ne gândim la colecțiile pentru toamnă… O fi de la căldura insuportabilă? Azi, de pildă, ne stă gândul la noua colecție COS, care se bazează pe forme clasice, reinventate.

Colecția explorează două tendințe cheie în acest sezon: noi proporții și tăieturi fine, delicate, inspirate de linii arhitecturale și experimentarea drapajelor geometrice și texturile bogate. Colecția COS pentru sezonul rece oferă o nouă viziune asupra pieselor clasice.

În ceea ce privește linia de womenswear, chiar dacă influența croielii clasice este evidentă în cadrul colecției, piesele sunt reimaginate într-un stil modern: un costum de lână în nuanță roșu burgund cu pantaloni voluminoși inspirați din moda masculină ce se drapează când ating pământul, un top de lână cu fermoare este asortat cu o cămașă din mătase crem și o vestă deconstruită lungă, fără mâneci, prezentând un look relaxat, din materiale nestructurate.

Inspirându-se din linii arhitecturale și referințe industriale, colecția experimentează cu proporțiile siluetelor și detalii, prezentând revere, manșete, tăieturi și încrețituri exagerate.
Formele îndrăznețe sunt completate de materiale tehnice, inspirate din artă și design experimental. Țesăturile sunt curate și compacte, în același timp fiind drapate în moduri neașteptate.

Accesoriile sunt inventive și futuriste: pantofii cu formă pătrată și cu șiret, cu tocuri geometrice, ocupă un loc ales în colecție, asortați cu o geantă de umăr din piele structurată și cu o curea cu cataramă uriașă, în aceeași nuanță distinctivă de roșu burgund.

În cazul colecției menswear, accentul este de asemenea pus pe reinventarea modelelor clasice într-o abordare fresh și casual. Unui palton de lână gri îi este oferită o notă effortless prin umerii rotunjiți, o cămașă relaxată din bumbac bej este se asortată cu o pereche de pantaloni de lână lejeri, dezvăluind o siluetă modernă reinventată, care accentuează talia și umerii.

Tema urbană este exemplificată printr-o cămașă-jachetă supradimensionată alăturată unei perechi de pantaloni tăiați larg, în aceeași nuanță de verde. O parka lungă și practică scoate în evidență noile materiale și semnificația formelor îndrăznețe din aceste colecții.

La baza accesoriilor pentru bărbați stau formele geometrice – pantofi cu șiret, cu o formă pătrată, din piele lăcuită neagră, și o geantă tote din piele structurată.

Legătura cu arhitectura se observă într-o paletă industrială de culori: albastru metalizat, gri cărbune, verde închis și crem. Tonurile sunt evidențiate de prezența puternică a roșului, inspirată din designul unei clădiri de pompieri din Tirol unde studioul de arhitectură italiană Pedevilla a ales să folosească beton pigmentat in roșu. Outfiturile sunt realizate folosind contrastul dintre culori și umbre întunecate ce crează contururi nedefinite.

CITEȘTE ȘI:

Ghidul vestimentar al fetelor care detestă vara