„The Queen’s Gambit”: Inspirația fashion a momentului

Seria lansată pe 23 octombrie de Netflix, The Queen’s Gambit, este noua noastră obsesie în materie de vestimentație și estetică. Serialul readuce la viață cele mai sofisticate aspecte ale perioadei 50s – 60s, iar noi îți dăm toate detaliile. Dacă nu ai văzut încî cele 7 episoade, despre fetița-minune care pătrunde în lumea șahului, domniată de bărbați, anulează-ți toate planurile din weekend și fii gata să râzi, să plângi, dar mai ales să îți reorganizezi puțin garderoba!

The Queen’s Gambit, creat de Scott Frank and Allan Scott , seria de 7 episoade lansate de Netflix pe 23 octombrie, este mai ceva ca Hollywood din punctul de vedere al acțiunii. Cât despre costume, trebuie să îți spunem că și aici reprezintă o concurență serioasă pentru serialul cu final utopic, care ne-a sedus de la primul cadru până la ultimul.

Protagonistă de data aceasta este frumoasa Anya Taylor-Joy, actrița de 24 de ani care a cucerit lumea cinematografiei. Ea o interpretează pe Elizabeth ‘Beth’ Harmon, un copil-minune care descoperă șahul în subsolul orfelinatului în care crește. Sub îndrumarea admnistratorului Mr. Shaibel (Bill Camp), Beth face cunoștință cu adevăratul univers al șahului, în care se afundă din ce în ce mai tare, până la obsesia alimentată inițial de tranchilizantele de la orfelinat, iar ulerior de diversele vicii pe care le descoperă.

La 15 ani, Beth ajunge în casa unei familii disfuncționale, din care, până la urmă are parte doar de Mrs Wheatley (Marielle Heller), ale cărei pasiuni pentru pian, depresia și abandonul, își lasă puternic amprenta asupra adolescentei. Iar toate astea se petrec, desigur, într-un alt univers dominat de bărbați, în care nicio femeie nu reușise să depășească masa de șah a colegiului. Te-am convins? 

Dacă nu încă, îți spunem că personajele se învât în universul estetic al anilor ’50-’60, în care tapetul cu motive florale, pernele din catifea turquoise și nuanțele de roz pal din camerele de hotel reprezintă decorul perfect, creat în acest caz de Ingeborg Heinemann, pentru ținutele specifice erei taliilor de viespe, gulerelor albe, pantofilor oxford, iar mai târziu, jeanșilor cu talie înaltă și ai loaferilor, puse la punct și adaptate de Gabriele Binder. 

Fustele se scurtează de la un episod la altul, makeupul se intensifică, iar parul capătă noi și noi forme, pe măsură ce Beth înțelege că nu doar strategiile, deschiderile și mișcările celebre de final ale celor mai mari șahiști ai lumii, ci și imaginea, contribuie la definirea personalității sale. 

Dacă te gândeai la o nouă coafură sau la o nouă nuanță de păr, te poți inspira, cu siguranță, din lookurie create cu atâta măiestrie de Daniel Parker. Iar dacă aveai pe acasă o eșarfă uitată într-o cutie, e momentul perfect să o scoți la lumină și să o integrezi în acestea beauty look-uri. 

Așadar pregătește-te să vezi cadre fotografice de care te vei îndrăgosti iremediabil, personaje care evoluează în direcții care îți vor atinge chiar și cele mai sensibile corzi (e și cu un pic de îndrăgosteală, da), o poveste impresionantă despre depășirea limitelor, dar și o selecție de piese vestimentare care te vor inspira în acest sezon!

Foto: Instagram/@thequeensgambitnetflix, screenshot trailer Youtube

Video: Youtube/Netflix