The Post, cu Meryl Streep și Tom Hanks, este filmul despre care va vorbi toată lumea în perioada următoare!

Sezonul premiilor din industria cinematografică este pe cale să înceapă în Statele Unite, iar criticii de film au început deja să își aleagă favoriții. Dunkirk, genialul film al lui Christopher Nolan, inspirat din fapte petrecute în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, este fără doar și poate unul dintre candidați, Lady Bird, debutul regizoral al Gretei Gerwig, foarte bine primit la festivalurile de film din această toamnă, este un alt titlu cu potențial, iar acum… atenția tuturor este îndreptată asupra dramei regizate de Steven Spielberg, The Post.

Iar dacă îi analizăm puțin datele, este evident de ce se întâmplă acest lucru. În primul rând, distribuția este imbatabilă. Meryl Streep și Tom Hanks. Plus Sarah Paulson, Allison Brie, Bruce Greenwood și Bob Odenkirk, protagonistul serialului Better Call Saul. Apoi, îl avem pe Steven Spielberg la cârma regizorală. Și știm cu toții că mai toate filmele făcute de el ajung să fie nominalizate la Oscaruri și la celelalte competiții cinematografice: Bridge of Spies, Lincoln și War Horse sunt doar cele mai recente exemple.

Apoi, e vorba despre poveste inspirată din fapte reale, scandalul Pentagon Papers, în urma căruia au ieșit la iveală documente secrete despre Războiul din Vietnam, un scandal care a zguduit serios clasa politică americană a anilor ’70. În prim-plan sunt jurnaliștii publicației The Washington Post, hotărâți să își asume toate riscurile în această bătălie, inclusiv închisoarea, pentru a dezvălui adevărul despre ce s-a întâmplat în Vietnam.

Iar dacă ne gândim și la Spotlight, o altă peliculă construită în jurul unei anchete jurnalistice, care a obținut în 2016 Oscarul pentru Cel mai bun film, e clar că nu exagerăm deloc când spunem că Spielberg și The Post au toate șansele să ia cu asalt competițiile cinematografice de la începutul anului viitor!

Filmul va avea premiera în Statele Unite în luna decembrie.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle