The it bag: 5 tendințe de genți pe care să nu le ratezi în 2020

Se spune că geanta este universul unei femei, așa că alege modelul care ți se potrivește cel mai bine. Iată 5 tendințe de genți care te vor inspira în alegerea accesoriului preferat în 2020.

Nu degeaba se spune că geanta este universul unei femei; știm că acolo se găsesc de la lucruri extrem de importante, cum ar fi cheile, telefonul, portofelul și actele, la lucruri… cel puțin la fel de vitale, cum ar fi o trusă generoasă de farduri, ochelari de soare, un pix sau chiar o papetărie întreaga, o carte, iar după caz, o jucărie a copilului sau o bluză și lenjerie de schimb. 

Pentru acest survior’s kit, designerii au propus anul acesta diverse modele de genți, gata să împace toate gusturile, de la cele mai practice, la cele mai fancy. 

Shopping bag

Valentino, Marni, Stella McCartney
Zara, 99,90 lei; Uterque, 1290 lei; Zara, 199,90 lei

Unul dintre cele mai populare modele de genți ale tuturor timpurilor este cel definit de proporți considerabile, pe care, la o adică, îl poți lua cu tine când pleci de acasă dimineața și ai de salvat toată lumea peste zi. Poate că nu este cea mai comodă geantă, ținând cont de proporțiile generoase, dar știi cum e atunci când lași ceva acasă și fix atunci ai nevoie de lucrul acela. Designerii propun diverse modele, de la cele uni, în nuanțe diverse de alb sidefat, neon sau clasicul negru, în diverse texturi, cum ar fi paietele sau plasa. 

Vintage-like

Dolce&Gabbana, Gucci, Fendi
Uterque, 845 lei; H&M, 99,99 lei; Aldo, Tezyo, 199 lei

Piesele bunicii sunt în tendințe de câteva sezoane bune. Gențile cu iz vintage sunt extrem de feminine și de elegante, potrivite pentru ținutele de seară, dar și pentru ținutele de zi care includ taioare clasice și fuste mini sau midi. Pentru anul acesta, modelele inspirate de pieile exotice sunt cele spre care trebuie să te orientezi. 

Crossbody

Bottega Veneta, Lanvin, Michael Kors
Reserved, 29,99 lei; H&M, 119,99 lei; Stradivarius, 69,90 lei

Poate că una dintre cele mai practice opțiuni este geanta crossbody, mai ales atunci când ai multă treaba și trebuie să dispui de libertate de mișcare. Poți alege diverse dimensiuni și modele, de la geanta poștaș, la geanta de dimensiuni reduse cu o curea lată. Nuanțele propuse de marile case de modă se află în zona neutră sau vizează tonurile calde de oranj, camel sau maro. 

Mini

Missoni, Louis Vuitton, Chanel
Zara, 399,90 lei; Bershka, 89,90 lei; Musette, 239,20 lei

Asemenea modelului de inspirație vintage, geanta mini cu lanț poate fi purtată atât în ținutele de seară, cât și în outfituri casual, în care poți insera elemente sport pe un mix de registre. 

Red light

Off-White, Maison Margiela, Dolce&Gabbana
Uterque, 295 lei; Stradivarius, 69,90 lei; Geantă The 5th Element, 440 lei

Un detaliu roșu va atrage, cu siguranță, atenția tuturor asupra ta, mai ales dacă are o formă sau o textură interesantă. Poți opta pentru o geantă într-un roșu aprins, uni, sau pentru un clutch sau plic cu imprimeu exotic sau cu mici inserții metalice. 

Foto: PR, Hepta