THE CODE: experiența mea într-un detox camp

DSC_1695__1464596171_34420

Am ieșit din zona de confort, am experimentat noi antrenamente, am meditat, am învățat lucruri noi despre diete și alimentație sănătoasă, ne-am redescoperit corpul și psihicul: pe scurt, eu (Raluca) și Alexandra (cealaltă jumătate din In The Sport Light) am avut parte de o experiență unică, una dintre acelea pe care ar trebui să le încerci măcar o dată în viață.

Despre ce vorbesc? Despre experiența THE CODE , un detox camp conceput ca o formulă magică care să te ajută să îți redobândești echilibrul minte-corp. „Este un mix perfect de antrenamente, nutriție, educație, introspecție și motivație, menit să producă o schimbare profundă și permanentă în fizicul și psihicul uman”, spune Geo Bogdan, co-fondatorul acestui program.

Cum a fost experiența THE CODE pentru mine?

Nu a fost prima oară când am ieșit din zona de confort, dar cu siguranță a fost prima experiență de unde am plecat nu cu dorința de a mă întoarce acasă, la o masă copioasă, ci cu multe informații care mi-au răspuns la întrebarea „Ce trebuie să fac pentru mine în fiecare zi?”. Părea clișeic când citeam sau auzeam formularea „totul depinde de tine”. Dar THE CODE este programul care te face să înțelegi că, de fapt, totul este controlat de către tine, de la interior la exterior – de la cum alegi să te alimentezi, să te antrenezi și pâna la cum poți lucra cu mintea și gândurile tale.

Programul durează o săptămână, în care fiecare zi este altfel. Eu și Alexandra am stat doar trei zile – destul cât să ne dăm seama de program, dar prea puțin pentru cât de zen era atmosfera. Iar noi am avut parte de 45 de coechipieri de program simpatici, cu simțul umorului, care veniseră acolo cu același scop: detox și mult sport.

DSC_2307__1464596346_77484

Cum arată o zi la THE CODE?

Ne trezeam la 6:30 dimineața, dar nu oricum: antrenorul Geo Bogdan trecea prin fața fiecărei camere cu o vuvuzelă. Știu, trezitul de bună voie la acea oră poate părea dramatic pentru mulți. Eu înțeleg asta cel mai bine; nu cred că m-am mai trezit din școala generală la această oră. Dar m-am surprins și în fiecare dimineață la 7 fix am ajuns la antrenament cu dorința de a începe. Sunt o persoană care funcționează foarte bine în echipă, iar faptul că am fost cu Alexandra și eram integrate într-un grup care trebuia să respecte niște reguli m-a ajutat. Deci este minunat să vii cu o prietenă, pentru că totul trece mai ușor.

La ora 7 începeam încălzirea, afară, cu cea mai frumoasă priveliște montană în față. Până la ora 11 făceam exerciții de respirație, antrenamente HIIT (High Intensity Interval Training ), cardio, stretching și yoga. Sportul la THE CODE înseamnă un mix din 12 rutine sportive diferite (HIIT, 1K, PHA (Peripheral Heart Action), Spot Reduction, Deep Roll, Yoga și Pilates, Circuit Training).

DSC_2379__1464596454_30026

În aceste patru ore, care erau doar despre mine și corpul meu, respiram fericire prin toți porii. Uitam și că m-am trezit așa dimineață, și de frig, și de faptul că în unele momente simțeam că nu mai pot. În acest interval aveam o pauză, la ora 8, în care beam primul suc din ziua respectivă. Da, exact, toată alimentația era pe bază de sucuri. Poate sună imposibil să bei o săptămână doar sucuri și să mai faci și sport, dar chiar nu este. Totul ține de cât de motivat ești și de capacitatea ta fizică și psihică de a ieși din zona de confort – lucru care nu este ușor, dar nici de nerealizat. Nu am avut nicio problemă cu ideea de a nu mânca și nici corpul meu nu a avut nicio reacție negativă. M-am simțit oricum în siguranță pentru că în permanență un echipaj medical se afla afară. Și am rămas surprinsă când am aflat că un singur participant consumă într-o săptămână echivalentul a 50 kg de fructe și legume, sub formă de sucuri.

De la ora 11 până la ora 13:00 mergeam într-o drumeție, o relaxare activă. Aerul și atmosfera din acea zonă erau perfecte pentru astfel de activitați. Și, ce poate fi mai plăcut după o drumeție prin aer curat decât somnul? Da, la ora 14.00 venea momentul pentru mult așteptata odihnă – două ore de somn.

Somnul de prânz este preferatul meu, pentru că simt că mă încarc cu energie petru restul zilei. Yoga și meditația erau următoarele pe listă, iar ziua se încheia cu seminarii foarte interesante, unde ni se explica ce i se întâmplă corpului nostru în această perioadă de detox.

Am învățat despre alimentație și echilibru

Așa cum vă spuneam, fiecare zi este altfel și afli lucruri noi. Într-una din seri am vazut filmul Fat, Sick and Nearly Dead, pe care vi-l recomand. Este motivant și veți înțelege și mai bine beneficiile unei astfel de cure pe bază de sucuri. La finalul taberei, Joe Cross, personjul principal din film, a trimis personal un mesaj video pentru toți absolvenții THE CODE.

Meniul de sucuri a fost variat și chiar delicios, chiar dacă poate cromatic sau olfactiv nu ne-a inspirat foarte tare. Aveam șapte sucuri pe zi și două shoturi concentrate de Aronia și iarbă de grâu proaspăt stoarsă, dar și super-alimente. Preferatele noastre au fost Aronia, fresh-ul de morcov, pătrunjel și țelină, cel de morcov cu mere și cel de ananas.

Poate sună egoist, dar acest detox camp este doar despre tine. Timpul este una din cele mai prețioase resurse, iar din cauza ritmului alert în care trăim, de foarte multe ori uităm de noi. La THE CODE oamenii vin și pentru că vor un restart. Am cunoscut oameni de toate vârstele, care au venit în tabără pentru lucruri diferite: sănătate, nevoia de o pauză, dorința de a slăbi, rezultate mai bune ale analizelor de sânge sau pentru experiența unui boot-camp cu toate ingredientele.

Pentru mine, THE CODE a fost mai mult decât un program foarte bine structurat. A fost o incursiune în corpul și mintea mea, singurul călător fiind chiar eu. Și toate acestea au fost completate de un loc de poveste, la aproape 1400 m altitudine, pe culoarul Rucăr-Bran, la Fundățica, locul cu cel mai pur oxigen din România.

THE CODE este un program creat în 2015 de Geo Bogdan, Anamaria și Bogdan Putinică. Pentru cei care sunt interesați de o astfel de experiență, următoarele tabere vor avea loc pe 7-13 și 14-20 iulie. În premieră, există și varianta de 10 zile. www.btcode.eu

DSC_2035__1464597433_32681

DSC_2362__1464598150_61246

Categorii Lifestyle