Tendințele sezonului toamnă/iarnă 2017 în materie de bijuterii

Colecţiile pentru toamnă au început să aterizeze deja pe rafturile magazinelor, iar noul sezon se apropie rapid, aşa că este timpul să te gândeşti cu ce ar fi cazul să îţi completezi garderoba. Astăzi vorbim despre accesoriile must-have ale sezonului nou, mai exact, tendinţele pe care le-am remarcat pe podiumurile prezentărilor pentru toamnă/iarnă 2017. Iată, aşadar, care vor fi tendințele următoarelor luni în ceea ce privește bijuteriile:

Upcycling

Termenul de upcycling” se referă la reciclarea unor obiecte nedorite, eventual vechi, şi reinventarea lor în variante noi şi creative. Designerii au preluat ideea de bază a conceptului de upcycling şi au inclus elemente mai puţin comune în designul pentru bijuteriile noului sezon – de pildă, brăţările şi colierele care au însoţit ţinutele de pe podiumul Prada au inclus scoici, brăţările de la Balenciaga par create din bucăţi de ceramică veche, iar colierul de la Loewe cu pandantiv cu şnur pare descoperit într-un flea market.

Loewe, Balenciaga, Prada

Cercei cu cristale

Dacă îţi cumperi o singură piesă de bijuterie toamna aceasta, clar alegerea spre care trebuie să te orientezi vine sub forma cerceilor-candelabru cu cristale. Şi asta nu numai pentru că sunt extrem de feminini şi eleganţi, ci garantează că nu trebuie să te mai preocupi în vreun alt fel de accesorizarea outfiturilor de party, căci o astfel de pereche de cercei este unica bijuterie de care ai nevoie pentru un look wow.

Miu Miu, Céline. isabel Marant

Cercei desperecheaţi

Veşti bune pentru cele ce au pierdut un cercei dintr-un set care le place mult – cerceii desperecheaţi sunt la modă, aşa că poţi să faci tot felul de mix & match-uri. Pentru a păstra totuşi un aer coerent, designerii (printre care Demna Gvasalia, la Balenciaga, John Galliano, la Maison Margiela, sau Kym Ellery, la Ellery) au avut grijă să asorteze cerceii (metal cu metal, retro cu retro, etc), chiar dacă este vorba despre câte un model diferit la fiecare ureche.

Ellery, Maison Margiela, Balenciaga

Cu cheia de gât

Unul dintre simbolurile pe care le-am văzut repetate în cadrul show-urilor pentru toamnă este… cheia. Fie atârnată de gât, într-un aer de nostalgie faţă de momentele copilăriei (în versiune single, la Maison Margiela şi Marc Jacobs, sau sub forma unui colier cu zeci de chei la Balenciaga), fie sub formă de cercel purtat de sine stătător, fără pereche (la Marc Jacobs).

Marc Jacobs, Balenciaga, Maison Margiela

Haute Punk

Inspiraţia punk vine în această toamnă cu o tentă sofisticată. Mai exact, designerii au îmbinat aerul de rebeliune al erei punk cu tuşe elegante – în cazul lui Alexander Wang, chokerul din metal este reinventat într-o formă sclipitoare şi rafinată, Junya Watanabe a accesorizat aproape întreaga sa colecţie pentru toamnă cu cercei supradimensionaţi care imită ţintele, iar la Gucci, Alessandro Michele a inclus în show un accesoriu neconvenţional – cercei pentru nas.

Junya Watanabe, Gucci, Alexander Wang

Aer mistic

Colierele cu influenţe tribale şi aer uşor mistic, fie sub formă de chokere, fie sub formă de lanţuri cu pandantive XXL, au punctat colecţiile Y/Project, Marc Jacobs şi Alexander McQueen. Pentru efect maxim, poartă astfel de piese alături de haine simple, cu aer minimalist, lăsându-le să iasă în evidenţă.

Marc Jacobs, Y/Project, Alexander McQueen

Neo Hoops

Hoop earrings – mai exact, clasicii cercei rotunzi, sunt reinventaţi pentru noul sezon în fel şi chip. La Balenciaga în versiuni cu aer retro, la Y/Project drept spirale din perle de plastic, iar la Zimmermann, din metal lăcuit.

Y/Project, Balenciaga, Zimmermann