Tendințe hairstyle. Ce se poartă în 2018

tendințe hairstyle

Despre ce se poartă în zona de make-up am tot vorbit, așa că astăzi aflăm de la MIHAI BADIN (stilist Artist Salon Academy și membru în echipa WELLA VISION) care sunt cele mai hot tendințe în materie de păr.

Află totul despre îngrijirea părului și stilizarea acestuia, direct de la specialiști!

tendințe hairstyle

Îngrijirea părului, tunsori și tendințe hairstyle în 2018

Ce coafuri se poartă în 2018?

Lejeritatea o să rămână cuvântul de bază în 2018, în ceea ce privește coafurile. Se poartă coafurile lejere, nefinisate, cu fire lăsate libere (dacă vorbim de părul prins) tocmai pentru a da impresia de o coafură care a fost făcută fără prea mare efort. Împletiturile rămân în tendințe, dar trebuie să ținem cont că și acestea trebuie să fie lejere și texturate.

Se mai poartă “granny hair”?

Granny hair e un trend care va mai sta și anul acesta în topuri. Griurile și culorile metalice sunt greu de obținut, dacă vorbim de un păr vopsit în culori de șaten, ciocolatiu, negru. Griul are nevoie de o bază de decolorare foarte curată (să nu mai existe pigment de portocaliu în păr). Este în general nevoie ca părul să fie decolorat în multiple rânduri și pentru a păstra și un fir de păr sănătos ar fi recomandat să se întâmple pe parcursul unui an. De aceea, din momentul în care o clientă cu păr închis la culoare decide că vrea granny hair și până îl va obține, va trece destul de mult timp.

tendințe hairstyle

Care sunt trendurile anului 2018 în materie de culoare?

În 2018 culoarea este folosită ca un filtru de beauty. Culoarea și tunsoarea se armonizează astfel încât, dacă facem o tunsoare grafică cu linii perfecte, aplicăm culoarea în zonele care ne interesează, fără a compromite ideea tunsorii. Se poartă tonurile neutre cu accente de culoare care au subtonuri de galben, subtonuri calde. Accentele reci vin în completarea celor calde, le susțin și leevidențiază. Putem vorbi de accente de coral, arămiu, portocaliu dar și verde, petrol.

Ce folosim pentru îngrijirea părului?

Îngrijirea începe din etapa spălatului pe păr. Trebuie folosite un șampon și o mască adaptate tipului de păr și nevoii acestuia. Dacă nu sunteți sigure, consultați un hairstylist. Masca trebuie lăsată pe păr să acționeze cel puțin 5 minute și apoi clătită foarte bine. Apoi, pe părul umed, înainte de a-l usca/coafa se aplică un ulei de hidratare sau un bb cream și o cremă de netezire. După ce părul a fost uscat se mai aplică puțin ulei pe lungimi și vârfuri pentru un plus de hidratare și netezire.

MIHAI BADIN: Stilist Artist Salon Academy și membru în echipa WELLA VISION, despre tendințele  de hairstyle.

Foto: Hepta.ro