Cum să adaptezi tendinţele de make-up de pe podium în viaţa de zi cu zi

Dolce_&_Gabbana

Cu toate că ne încântă creativitatea de care dau dovadă make-up artiştii de la Fashion Week, e aproape imposibil să le urmăm exemplul şi să punem în practică, în viaţa de zi cu zi, tot ceea ce vedem pe catwalk . Katiuşa Popovici, make-up artist ne dezvăluie însă cum putem adapta trendurile astfel încât look-urile pe care le obţinem să nu fie extravagante sau nepotrivite, dar să ilustreze perfect ceea ce se poartă.

Felina urbană

Pe toate podiumurile s-a putut observa înfrumuseţarea ochilor cu tot felul de elemente şi codiţe grafice sau reinterpretarea clasicului „cat-eyes”. Este suficient să ne uităm la Dolce & Gabbana  pentru a înţelege cât de uşor poate fi transformată privirea cu ajutorul unor simple aplicări de farduri colorate sau a unui eyeliner negru intens. Cât timp iese în evidenţă, iar linia este cât mai groasă şi abstractă, atunci este în trend.

Fendi SS16

Machiajul cat eyes continuă să fie printre cele favorite şi în 2016, însă nu fără a trece printr-o metamorfoză. Încercaţi să desenaţi codiţele pe pleoapa inferioară sau imaginați o privire cu adevărat de pisică cu linia dublă sau în mai multe culori pentru o notă de exotism. Nu uitați să asortați ochilor un ten Nude Sheen, care presupune o bază de machiaj uşoară, fluidă şi translucidă. Pentru aceasta, se înlocuieşte pudra de faţă cu una bronzantă sau fard de obraz sidefat.

Focus pe privire

Sonia_Rykiel
Sonia Rykiel SS16

Smokey eyes se păstrează în tendinţe, dar într-o altă interpretare, mai subtilă, sofisticată şi mai puţin definită, care poate cuprinde nu doar pleoapa de sus şi cea de jos, ci poate să ajungă chiar şi până la linia sprâncenelor şi la rădăcina nasului. Poţi purta acest machiaj cu o bază nude atât de pentru ten, cât şi pentru buze, aşa cum propune casa de modă Chanel.

Cod roşu

Acne Studio
ACNE Studio SS16

Rujul roșu scoate orice față din anonimat. Pentru un astfel de look, tenul trebuie să fie foarte curat, ca de porțelan. Dacă ai tenul bronzat, atunci ar trebui să alegi o nuanță de roșu ceva mai deschisă. Pentru a realiza acel contrast între între partea de sus a feței și cea de jos, ochii trebuie să fie cât mai puțin machiați, dar privirea să fie cât mai luminoasă. Pentru a crea acest efect, ai nevoie de un concealer aplicat sub ochi, pentru a deschide această zonă, pe care să-l fixezi mai apoi cu fond de ten și pudră. De asemenea un iluminator va intensifica efectul.

Text de Katiușa Popovici. Foto: hepta.ro