Tendințe în beauty pentru sezonul toamnă 2017

Sezonul de toamnă a venit și, încetul cu încetul, ne îndreptăm către temperaturi mai scăzute, dar și către schimbări de stil, atât în ceea ce privește îmbrăcămintea, cât și machiajul și coafura. Dacă până acum optam pentru culori puternice, toamna aceasta ne orientăm spre culori mai închise și spre un aspect cât mai natural. Iată care sunt tendințele în materie de frumusețe toamna aceasta, așa cum au fost ele conturate de către designeri în show-urile lor.

Buze imperfecte

Dacă până acum foloseam creionul de buze pentru a le oferi cât mai mult volum, în toamna aceasta se poartă buzele cu aspect dezordonat. Asta înseamnă că rujul în culori naturale este aplicat ușor imperfect, pentru a da senzația unor buze răvășite, fără contur, cât mai naturale. Rujul în variante transparente, nude sau rose se aplică lejer, ca un balsam.

Giambattista Valli – stânga, Akris – dreapta

Tunsoare pixie și bob

Părul scurt se poartă și în toamna aceasta, în special tunsoarea pixie și bobul foarte scurt. Acestea se aranjează foarte bine pe fiecare tip de față, iar dacă ai ales această tunsoare și pe timpul verii, nu rămâne decât să te bucuri în continuare de ea. Aspectul ei cool, dar elegant, te va salva în orice situație.

Moncler Gamme Rouge – stânga sus, Akris- stânga jos, Nina Ricci – dreapta

Gene voluminoase

Toamna aceasta se poartă genele voluminoase. Fie că le obții cu ajutorul unei mascara pentru volum, fie prin intermediul genelor false, este important ca acestea să aibă un aspect cât mai natural și să îți scoată ochii în evidență. Dacă optezi pentru acest efect, continuă cu un machiaj discret, natural, pentru a păstra atenția asupra ochilor.

Phillip Lim – stânga sus: Philip Lim, stânga jos: Victoria Beckham, dreapta: Marchesa

Jocuri de nuanțe pe pleoape

Make-up artiștii au combinat toamna aceasta diferite nuanțe pe pleoape și în jurul acestora. Printre acestea se numără nuanțele pastelate, dar și cele metalizate, de auriu sau cupru. Te poți juca cu o mulțime de combinații, însă important este să nu te abați prea tare de la o culoare, pentru a păstra armonia machiajului.

Marni – stânga sus, Oscar de la Renta – stânga jos, Bottega Veneta – dreapta

Pudră bronzantă

Blush-ul este înlocuit de pudra bronzantă toamna aceasta. Dacă la machiajul pleoapelor optăm pentru tonuri de oranj, pomeții vor căpăta la rândul lor un aspect arămiu. Este recomandată pudra bronzantă în nuanțe de maro și arămiu, însă fără aspect strălucitor. Sezonul acesta se păstrează texturile mate.

Nina Ricci – toate pozele

Text de: Georgiana Lupică; foto: hepta.ro