Ten acneic: 3 creme cu SPF care nu încarcă tenul și nu blochează porii

Cum te protejezi în fiecare zi de razele soarelui? Și, mai ales, cum te protejezi atunci când tenul tău are deja niște probleme, este foarte uscat sau are tendințe acneice? Ei bine, doar un fond de ten care are un SPF ridicat nu mai este de mult suficient. De cele mai multe ori, avem nevoie și de un supliment de protecție din partea unei creme. Da, vorbim despre acea cremă pe care o aplici în fiecare zi. Dar să detaliem…

SPF sau FPS (Factor de Protecție Solară) este reprezentat printr-un număr care ne arată (cu ajutorul unei formule) cât timp putem petrece la soare înainte ca acesta să ne afecteze pielea. Adică, în cazul în care folosim o cremă cu FPS 20, putem să ne expunem razelor solare de 10 ori mai mult timp față de cazul în care nu folosim FPS deloc. Prin urmare, pielea va fi protejată timp de 200 minute. Dermatologii ne recomandă să folosim zilnic o cremă care conține factor de protecție, dar sunt convinsă că știai acest lucru deja. Cremele care conțin FPS reprezintă întotdeauna ultimul pas în rutina îngrijirii tenului. De asemenea, dacă urmează să aplici machiaj, este de preferat să aștepți aproximativ 5 minute până produsul intră în piele.

Situația se complică puțin atunci când vorbim despre un ten acneic, care poate fi mult mai sensibil decât alte tipuri de ten. Dacă te confrunți cu un ten acneic, evită produsele care conțin ulei și orientează-te către cele care au în componență minerale naturale și pe care găsești mențiunea “produs non-comedogenic”.

Pentru că știm cât de grea poate fi această căutare, îți recomandăm 3 creme cu SPF care nu îți vor încărca tenul și nici nu îți vor bloca porii.

La Roche Posay Anthelios XL SPF 50+

Brandul La Roche Posay este iubit de către consumatoare pentru calitatea produselor lansate. La Roche Posay se mândrește și cu un portofoliu generos, care acoperă diverse segmente de nevoi ale pielii, cum ar fi protecția solară, acneea sau petele pigmentare. Anthelios XL are o formulă lejeră, non-comedogenica și non-grasă, care se potrivește perfect unui ten acneic.
ten acneic

Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30

Dacă ești în căutarea unui creme cu FPS și efect matifiant, însă faci tot posibilul să eviți acel finish prăfos ca de cretă, fă cunoștință cu Bioderma Photoderm AKN Mat. Crema cu efect matifiant este destinată unui ten acneic (potrivită și unui ten gras), conține FPS 30 și poate servi ca bază înainte de aplicarea machiajului.

ten acneic

Heliocare 360 Gel Oil-Free SPF 50

Nu este o cremă și nici o loțiune, ci un gel cu o formulă super lejeră. Apreciată de dermatologi, formula gel de la Heliocare se numără printre cele mai bune din această industrie. Cu ingrediente precum antioxidanți, vitamina C și acid ferulic, gelul ține sub control sebumul în timp ce îți protejează pielea de razele UV. Destinat unui ten acneic sau pur și simplu unui ten gras, gelul nu conține parabeni și este rezistent la apă.

ten acneic

Foto: hepta.ro