Telefonul mobil te ajută să depistezi și tratezi corect acneea

tratament acnee

Ce poți să faci când #staiîncasă? Poți să folosești Inteligența artificială pentru depistarea acneei. Ai nevoie doar de telefonul mobil.

Conform statisticilor, opt din zece persoane sunt afectate de acnee, la un moment dat, în timpul vieţii. Asta înseamnă că nu trebuie să ignori apariția pustulelor dacă ai trecut de anii problematici ai adolescenţei. Pe de altă parte, dacă ai un adolescent în zonă și se confruntă cu această problemă nu aștepta până vei putea merge cu el la medicul dermatolog.

Stresul poate scădea imunitatea corpului și crește nivelurile de hormoni androgeni, iar organismul se manifestă prin erupții la nivelul tenului. Iar preocuparea majoră din rândul tinerilor poate deveni și a ta.

Patologie frecventă a pielii, acneea îi determină adesea pe tineri să se informeze foarte mult din mediul online, să încerce remedii la întâmplare, care le afectează și mai rău pielea predispusă la acnee.

Acum poți folosi telefonul mobil pentru evaluarea corectă a tenului acneic.

Concret este vorba despre evaluarea tenului acneic cu Effaclar Spotscan.

Cum poți folosi intelegența artificială pentru a afla dacă ai acnee?

Effaclar Spotscan este unicul serviciu de evaluare personalizată a pielii predispuse la acnee, creat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Cel mai inovativ și precis algoritm a fost realizat de experții La Roche-Posay cu ajutorul medicilor dermatologi din întreaga lume și are la bază analiza a mii de imagini cu bărbați și femei, cu diferite tipuri de piele și cu diferite grade de severitate a tendinței acneice.

Ce pași trebuie să urmezi ca să afli cum poți trata acneea acasă?

Effaclar Spotscan analizează selfie-urile pentru a identifica numărul imperfecțiunilor pielii și pentru a determina gradul de acnee pe o scară de la 0 la 4+. Apoi te informează dacă ai nevoie de o consultație la medicul dermatolog și îți oferă sfaturi utile, precum și una dintre cele cinci rutine EFFACLAR.

Un alt detaliu important, această consultație completă, cu tratament inclus, oferă posibilitatea de a vedea rezultatele evaluării printr-o simulare de tipul înainte și după, astfel poți urmări îmbunătățirea aspectului pielii.

Cum funcționează Effaclar Spotscan?

Trebuie să știi că nu este o aplicatie de mobil, așa că nu va trebui să descarci nimic în telefonul tău. Este, de fapt, un mini site de sine stătător, PWA (progressive web app), care poate fi folosit doar pe mobil.

Îl poți vedea aici : https://ro.spotscan.com/#/

La finalul evaluării, rutinele recomandate pot fi achiziționate din eMAG cu preț promoțional: 50% reducere la produsul de curățare.

De exemplu, pachet: Tratament corector anti-imperfectiuni La Roche-Posay Effaclar Duo+ cu efect anti-cicatrice, 40 ml + Gel spumant purifiant La Roche-Posay Effaclar, 200 ml, 81,81 lei

https://www.emag.ro/tratament-corector-anti-imperfectiuni-la-roche-posay-effaclar-duo-cu-efect-anti-cicatrice-40-ml-3337872414084/pd/DNCWGMBBM/

Mituri despre acnee:

  1. Lenjeria de pat poate fi un factor declanșator al imperfecțiunilor – adevărat.

Nu orice iritație este dată de materialul din care este făcută lenjeria de pat, dar de multe ori este un factor decisiv, confirmă medicii dermatologi. De regulă, parfumul din produsele de curățare folosite la mașina de spălat este vinovat de iritațiile pielii, dar și sebumul care intră în țesătură.

  1. Doar tenul gras poate fi acneic – adevărat (parțial)

Tenul cu tendințe seboreice se confruntă cel mai des cu înfundarea porilor și apariția acneei, dar nu este mereu adevărat. Depistarea tipului de ten și a nevoilor sale specifice face însă diferența în aplicarea tratamentului corespunzător.

  1. Coșurile dispar prin exfoliera agresivă – fals

Scrubul îndepărtează celulele moarte, nu inflamația (acneea). Exfoliantul abraziv poate înrăutăţi situaţia, deoarece agresează pielea, determinând-o să reacţioneze şi să producă mai mult sebum pentru a se proteja.

  1. Acneea se vindecă după ce ieși din adolescență – fals

În cazul acneei, tenul matur este la fel de expus acneei ca și cel al adolescenților, cauzele principale fiind dezechilibrul hormonal și stresul.

Alte produse pe care le poți folosi pentru tratarea acneei:

20% reducere: Acne Serum, 196 lei, douglas.ro

Acne Serum conține acid salicilic care împiedică proliferarea bacteriilor. Se aplică pe pielea curățată.

https://www.douglas.ro/p/ecooking-acne-serum-028502?fs=1388410082

Plasturi anti-imperfecțiuni, Sephora Collection, 9 lei, sephora.ro

Plasturii combat în opt ore imperfecțiunile care sunt pe punctul de a erupe sau deja instalate.Conțin acid salicilic și ceai verde de origine naturală.

https://www.sephora.ro/ingrijire/masti-si-gomaj/masti/anti-blemish-patches-patch-uri-anti-imperfectiuni-12-bucati-392436.html

Clinique Facial Soap, 130 lei, sephora.ro

Săpunul lichid de față este potrivit pentru tenurile foarte uscate și delicate, dar și pentru tenul gras. Acesta lasă pielea curată și protejează echilibrul natural al pielii, pentru a evita senzația neplăcută de usturime.

https://www.sephora.ro/ingrijire/demachiante/fata/clinique-facial-soap-savon-visage-clinique-sapun-lichid-pentru-fata-curatare-blanda-200-ml-132374.html

Ser Salicylic Acid, Revox, 28 lei, marionnaud.ro

Acidul Salicilic intră în grupa Acizilor Beta-Hidroxi (BHA), derivați din surse naturale precum scoarța de salcie, scoarța de mesteacăn. Acidul Salicilic înlătură prin exfoliere celulele pielii devitalizate și excesul de sebum, reducând apariția comedoanelor, punctelor negre, coșurilor.

https://www.marionnaud.ro/marionnaud/cosmetice/fata/serum/serum-revox-salicylic-acid/p/BP_72353

Touch Express de la Cattier este un tratament BIO cu acțiune imediată, care vindecă imperfecțiunile tenului. Formula antiseptică are la bază uleiurile esențiale de tea tree, rozmarin și mentă.

Foto: Hepta, PR.