Te-ai întrebat vreodată de ce ești cum ești? Text de psiholog Raluca Anton

De ce iei deciziile pe care le iei? De alegi să fii în anumite relații și nu în altele și de ce ai tendința să repeți aceleași greșeli chiar dacă ești conștient de felul în care ar trebui să arate lucrurile și de modul în care ar fi corect sau eficient să procedezi în anumite situații? Sunt sigură că mulți dintre noi trecem prin toate aceste procese într-o formă sau alta sau într-o anumită perioadă a vieții noastre sau alta. Sigur, de cele mai multe ori, ne adresăm aceste întrebări în momentele în care ne este dificil, în momente de pierdere a ceva sau a cuiva sau în momente de suferință emoțională. Timpul este justificat! Atunci este tras semnalul de alarmă și mintea încearcă să găsească soluții. Problema care apare este în faptul că în contexte emoționale intense, a găsi răspunsuri la întrebări complexe este și ultimul lucru pe care creierul nostru reușește să îl facă. Și atunci, de cele mai multe ori, aceste întrebări rămân doar adresate, dar fără răspuns.

Timpurile în care trăim au venit constant cu un îndemn: a sta în izolare poate fi un moment bun pentru a te cunoaște, pentru a petrece timp cu tine însuți! Și e un îndemn pe care dacă am reuși să îl urmăm, sigur am avea beneficii de pe urma acestui proces. Realizarea pe care am avut-o, însă, în ultimele luni este că acest îndemn poate fi pus în practică de mult mai puțină lume decât ne-am imagina. Și are sens să fie așa! Nu ne-a învățat nimeni să petrecem timp cu noi înșine. Nu ne-a învățat nimeni de ce ar fi relevant să facem acest lucru și, mai mult decât atât, odată ce mă aflu într-o încăpere din camera minții cu mine însămi, ce trebuie să fac acolo? Ce întrebări să îmi adresez? Din ce direcție să încep tot acest proces de introspecție? Astfel, mulți dintre noi avem intenția, unii ajungem în acea încăpere a minții noastre, unii mai adresăm și câte o întrebare, dar puțini sunt cei care reușesc să rămână cu urechea minții aplecată către conțintul găsit acolo. Pentru că, uneori, se lasă liniștea și liniștea poate să ne sperie. Pentru că, uneori, găsim un copil trist în mintea noastră. Pentru că, uneori, ne simțim și mai singuri decât înainte. Și acela este momentul în care procesul de introspecție, oricât de benefic ar fi putut fi, se oprește. Cum arată practic acest lucru? Cum se vede că nu știm să stăm cu noi înșine? Multă muncă, seriale, gătit, social media, orice care ne ocupă spațiul mental și nu mai lasă loc de noi.

Dându-mi seama atât de nevoia această de cunoaștere a celor cu care lucrez, dar și de nevoia ghidajului în acest demers și pornind de la toate cunoștințele mele și experiența mea de peste 13 ani de practică, am construit un curs online care se numește “Cum ai devenit cine ești”. Acest curs are scopul principal de a te însoți într-o călătorie interioară în propria ta viață. O călătorie ghidată de 10 înregistrări video, de întrebări, de direcții, de 50 de pagini de exerciții. O călătorie care nădăjduiesc că te va aduce mai aproape de credințele tale, de nevoile tale, de tine însuți. Și mă invit pe mine să îți fiu ghid în aceste descoperiri. Cred, cu tărie, că va fi o călătorie care îți va oferi o altă perspectivă asupra ta și asupra vieții tale. Te aștept să explorezi conținutul acestui curs online, dar și un webinar gratuit care deja te va introduci în poveste. Pe ambele, le găsești aici.

Comunitatea A List Magazine poate benefica de un cod de discount de 20%
Cei care doresc să urmeze acest curs pot beneficia de o reducere e 20% pana la data de 10.01.2021. Codul de discount: ALIST20 este unul cumulativ și se aplică din costul deja redus al cursului.

Categorii Lifestyle