Tabăra de tinereţe

tabara de tinerete italia

În urmă cu ceva timp, mi se părea că sunt încă mult prea tânără ca să mă preocupe trecerea anilor. Bătrâneţea, care atrage inevitabil după sine sănătate şubrezită şi tot soiul de neputinţe, era mult prea departe ca să o iau măcar în calcul. De fapt, până să iau loc pe scaunul din cabinetul unui medic elveţian, aveam impresia că voi fi mereu tânără. Că voi avea la nesfârşit energie să muncesc pe brânci până în zorii zilei, renunţând la orele de somn sau la bucuriile simple, precum o cină în compania prietenilor. Eram prinsă într-o competiţie cu mine însămi de care nici măcar nu eram conştientă. Asta până într-o dimineaţă de primăvară, în care ceva avea să se schimbe pentru totdeauna.

„Chiar dacă în buletin ai 33 de ani, acest test îmi indică din păcate că organismul tău are 58 de ani”, mi-au bubuit efectiv în urechi cuvintele rostite pe cel mai calm ton de către doctorul la care obţinusem cu greu o programare în Geneva. Aşa se explica instalarea unei maladii cu care mă confruntam la o vârstă mult prea fragedă, şi în privinţa căreia venisem să îl consult. Evident, mi-a prescris un tratament, dar la fel de calm, m-a anunţat şi că nu va avea în niciun caz efect dacă nu îmi schimb stilul de viaţă. Conform spuselor lui,puteam să dau timpul înapoi şi să mă vindec totodată, mergând într-o tabără de tinereţe. Mai precis, să îmi aloc câteva zile într-un retreat la poalele Alpilor şi să beneficiez de un program complex, care cuprindea atât detox alimentar, emoţional, cât şi hi tech, special conceput pentru cei care vor să fie mereu tineri. Ideea suna într-adevăr bine, dar nu mi-aş fi permis niciodată costurile enorme.

 Toate drumurile duc în Italia

Câteva luni mai târziu, aveam să descopăr că Raluca Iliescu, Managing Partner al Centrului Infrafit organiza o tabără de tinereţe în Italia, în Puglia. Cum în prima serie, organizată în septembrie, nu mai erau locuri disponibile, m-am reorientat rapid către a doua ediţie, între 3 şi 10 octombrie. În alte condiţii, dacă nu aş fi ştiut că există cu adevărat acest concept, mai mult ca sigur că m-aş fi gândit că e o găselniţă ce ţine de marketing. La urma urmei, în 2016, toată lumea vorbeşte despre tabere de slăbit, de detox sau de sport, menite să îţi întărească mentalul, să îţi remodeleze corpul sau să te facă să te iubeşti.

infrafit detox

Pe Raluca o cunosc însă de acum cinci ani, la câteva luni după ce a fost lansat Centrul Infrafit. Ştiu din proprie experienţă că viziunea fondatoarei e complet diferită de tot ceea ce ţi s-a spus vreodată că înseamnă detox. Şi am fost martoră de-a lungul timpului la toate ei eforturile de a găsi cei mai buni specialişti cu care să colaboreze, cele mai bune reţete pentru sucurile raw, presate la rece şi îmbuteliate în sticlă de sticlă pentru a-şi păstra proprietăţile, şi cele mai eficiente aparate de slăbit, anti-stres sau de skincare.

sucuri raw

O tabără de tinereţe era următorul pas în evoluţia centrului, dincolo de al cărui prag sute de oameni şi-au rezolvat probleme de sănătate sau de frumuseţe.

Evident că nu era indicat ca o astfel de acţiune să se desfăşoare în Bucureşti, ci într-un loc unde participanţii să se poată rupe de grijile cotidiene, de telefoane şi de e-mail-uri, care necesită răspuns urgent. Era nevoie de un loc, unde să înveţe să se bucure de un răsărit de soare, de o adiere de vânt sau de priveliştea unei grădini italieneşti. Pentru că doar aşa poţi să dai timpul înapoi. Reînvăţând să trăieşti din plin, aşa cum o făceai în copilărie.

detox italy

detox italy

În plus, deloc întâmplător, cazarea se face la un boutique hotel, care a în trecut a fost un castel. E primul legământ că din acea clipă, îţi vei acorda atenţie şi te vei trata regeşte. La urma urmei, eşti cea mai importantă persoană din viaţa ta, nu-i aşa?

italia

Dincolo de alimentaţia bazată exclusiv pe sucuri, de terapiile care îţi stau la dispoziţie, de la hidrocolonoterapie la InfrafitX, aparatul care îţi reechilbrează metabolismul, de masaje şi de acupunctură, accentul se pune pe a te redescoperi. Pe a-ţi reaminti că sănătatea e cea mai de preţ avuţie şi pe a reînvăţa să te bucuri de prezent. Indiferent de ce program ai alege (sunt disponibile trei variante, care includ diverse terapii), o să ai parte de multă linişte, dar şi de plimbări şi atracţii turistice într-un colţ de lume, care pare paradisul pe pământ.

Deşi la prima vedere tabăra de tinereţe e doar un pretext să pleci în vacanţă, te asigur că beneficiile sunt majore. E singura metodă prin care poţi încetini procesul de îmbătrânire, să găseşti alinare pentru diverse afecţiuni, să te calmezi şi să îţi recapeţi vitalitatea şi energia. Şi totul în doar 7 zile petrecute pe malul mării Adriatice.

Mai multe detalii, găseşti pe www.infrafit.ro.