Sweet Paprika, omagiu artistei Lucky Marinescu, pe scena Teatrului National din Cluj

Gabriela Atanasov (Sweet Paprika) îi aduce un omagiu artistei Lucky Marinescu prin interpretarea piesei „Așa începe dragostea” într-un cadru boem. Gabriela a militat constant pentru susținerea artei în mediul online și, fiind extrem de pasionată de muzică și teatru, a acceptat rapid propunerea coregrafului Mario Grosu de a urca pe scenă și de a cânta o melodie românească de excepție din anul 1960.

Filmarea a avut loc la Teatrul Național Cluj-Napoca, în condiții de maximă siguranță, însă lipsa publicului și a aplauzelor s-a simțit cu tristețe. Clipul reprezintă un apel la susținerea teatrului independent în această perioadă dificilă, care riscă să dispară, și totodată, spre redeschiderea sălilor de spectacole, care așteaptă cu nerăbdare revenirea publicului.

„În primăvară am auzit total întâmplător acest cântec la radio. Conduceam, am început să-l fredonez și mi-am dat seama că vreau neapărat să învăț să-l cânt. Era genul de moment în care te imaginezi pe scenă, cu aplauzele de rigoare la final. Visarea a ajuns la un alt nivel atunci când am început să mă documentez despre interpretă. Împărtășesc cu Lucky Marinescu locul nașterii: județul Cahul. Ea a absolvit Conservatorul la Cluj. Deloc întâmplător, universul a făcut să cânt această piesă pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca. În sală erau doar două păpuși îndrăgostite. În momentul filmării, sala nu văzuse niciun spectacol de 5 luni. Am învățat vara aceasta de la Mario Grosu că <<cei ce se iubesc mereu se întâlnesc>>. Așa s-a întâmplat ca în viziunea sa artistică să își dorească de mult timp să prezinte povestea de dragoste a două păpuși care descoperă împreună orașul. Eu știam să cânt o piesă de dragoste și de aici întregul spectacol”, a spus Gabriela Atanasov.

Categorii Lifestyle