Superfoods: superalimentele care sunt acum pe val

Suntem în era în care ceea ce avem în farfurie nu mai este doar un fel de mâncare. Acum, un simplu aliment trece printr-un întreg proces de întrebări şi căutări: vrem să ştim ce beneficii are, dacă îngraşă sau nu, când și cum îl putem consuma… şi, ca şi în fashion & beauty, şi în lumea alimentelor există trenduri. Iată ce superalimente sunt acum pe val.

AÇAÍ BOWL

Pe scurt, un bol cu fructe de açaí sub formă de smoothie , la care se pot adăuga granola, mango, fulgi de cocos, migdale și alte fructe de pădure. Efectul (în afară de cele mai simpatice fotografii numai bune de pus pe Instagram)? Açaí seamănă foarte mult ca aspect cu afinele, însă provenineța lui o găsim în Brazilia – pădurile din Amazon. Fructele sunt bogate în vitamine (A, C și E), conține grăsimi sănătoase, fibre și minerale (fier, calciu, cupru și zinc). O cură intensivă cu fructele de açaí este perfectă pentru a regla presiunea sangvină, pentru a crește imunitatea organismului, pentru a întârzia îmbătrânirea prematură a tenului pentru stimularea unei digestii sănătoase. Cu puține calorii și multe fibre, bolul cu açaí poate fi o variantă perfectă pentru micul dejun.

BULLET PROOF COFFEE

Pentru (aproape) toată lumea cafeaua dă startul zilei. Spre deosebire de acel espresso pe care îl savurăm în mod obișnuit, bullet proof coffee  este cafeaua care îți dă puteri. Serios! Funcționând ca un boost pentru minte și corp, acest tip de cafea are un întreg ritual de preparare. La bază stă o cafea special prăjită, la care se adaugă ulei de octan și unt ghee. Toate aceste ingrediente combinate fac dintr-o cafea simplă un motor care îți activează și îți intensifică toate simțurile. În plus, îți accelerează arderile, forțând organismul să consume mai întâi grăsimile acumulate. Pentru a-și face efectul, bullet proof coffee  trebuie băută pe stomacul gol.

MATCHA

Pudra de matcha nu mai este o noutate, însă face parte dintre alimentele care, de câțiva ani, sunt în trend. Vorbim, desigur, despre acea pudră obținută din frunze de ceai verde, gătite la abur și uscate la soare, pe care budiștii din China și Japonia antică o beau înainte de meditație. Matcha este extrem de versatilă și o poți regăsi în zilele acestea în ceai, latte, înghețate, prăjituri. Ce beneficii are? Te ajută la concentrare – are jumătate din cofeina unei cești de cafea, dar joacă și un rol important în producția dopaminei și a serotoninei. O cană de matcha pe zi poate ajuta la scăderea colesterolul. În același timp, este un produs care accelerează funcțiile organismului și te poate ajuta să arzi caloriile mai repede.

KALE

Salata Kale este o legumă din aceeași famile cu broccoli și conopoida. Versatilă și foarte hrănitoare, kale poate fi cu ușurință integrată într-un smoothie sau adăugată pentru a da gust unei salate sofisticate. Kale conține un mix sănătos de vitamine (A, E și C), este o sursă importantă și de grăsimi sănătoase Omega-3 și calciu. Kale este o sursă excelentă de minerale active care ajută la eliminarea toxinelor și favorizează absorbția nutrienților; are beneficii pentru sistemul digestiv și cel cardiovascular, este bogată în fibre și reglează tranzitul intestinal, iar vitamina K reglează procesul de coagulare a sângelui. Adaug-o într-o salată cu un strop de lămâie sau consum-o în smoothie , alături de banane și migdale.

Text: Raluca Leafu

Categorii Lifestyle