Ce gust are duminica ta? Supa de roșii – cum am împins-o spre Asia

Ieri mi s-a făcut poftă de supă de roșii. Asta-i o supă care-mi place vara, făcută din roșii proaspete, dar îmi place și iarna, când o fac ori din suc de roșii ori din roșii pasate. Oferta e mare pe piață (atenție la etichetă, nu vreți să cumpărați conserve de roșii care pe lângă roșii mai conțin 2-3-4 substanțe) așa că nu văd piedici în alcătuirea unei supe de roșii cumsecade. De data asta am „sucit” un pic supa spre Asia și bucătăria asiatică. Am obținut (în 15 minute) o oală de supă care ne-a ținut ocupați toată ziua de ieri (în sensul că am mâncat din ea și la prânz și la cină). Iată cum:

Am adunat ingredientele. Roșii pasate, fasole din conservă, germeni de fasole și linte (o să spuneți că-s obsedat de germenii ăștia – adevărul e că mă bucur că se diversifică sortimentele de pe piață și la fel de adevărat e că-s foarte sănătoși), tăieței din orez.

Mai aveam în frigider o mână de frunze de salată, la marginea ofilirii. Le-am dat un rost pe lume. Am mai folosit câțiva câței de usturoi marinați în ulei de măsline, cu ierburi aromatice, o ceapă galbenă și o ceapă verde. Și niște pătrunjel.

Condimentele: puțin „5 arome”, puțin șofran, puțină pudră de galangal. Toate se găsesc fie pe net fie în magazinele de produse bio/naturale/naturiste.

Tăiețeii din orez se găsesc în supermarketuri ori în magazinele cu produse asiatice. Se țin la înmuiat în apă rece, câtev minute înainte de folosire. Eu am pus în apă și o ceașcă de sos de soia.

Am pus legumele și mirodeniile (plus două felii subțiri de ghimbir proaspăt) în vasul cu roșii mărunțite și am amestecat.

Am pus apă la fiert și am pus roșiile și legumele în ea, în momentul în care a început să clocotească. Am pus capacul pe oală și am lăsat să fiarbă 5-6 minute. Am stins apoi focul și am adăugat pătrunjelul, fasolea și germenii, pe care am dorit să-i păstrez cât mai cruzi cu putință. Am pus capacul pe oală și am așteptat alte cinci muinute înainte de a mânca.

În fiecare bol cu supă am pus și tăieței din orez.

O supă de roșii tonică, slabă (aproape că aș risca s-o numesc „dietetică”), vitaminizată puternic, deci sănătoasă!

Sănătoși să fiți și voi.

Text & foto: Adrian Hădean

Ai poftă de o altă supă? Ce ai spune de una de porumb?

Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă supă de porumb

Categorii Lifestyle