Sunny eyes: top 5 farduri galbene

Nu e doar culoarea anului, ci este și the ultimate game changer. Fardurile în nuanțe tonice de galben sunt perfecte pentru machiajul de primăvară-vară.

Suntem la doar câteva zile de trecerea oficială la vară, așa că, inevitabil, suntem cu gândul la soare, la vacanțe. Și, așa cum ținutele au devenit mai light, și machiajul trebuie să țină pasul.

Cea mai versatilă culoare, probabil și cea care transmite cele mai mari emoții, galbenul poate varia de la nuanțele reci, deschise, de lămâie, la galbenul intens al florii soarelui.

Pentru un machiaj energizant, fresh, îndrăznește să alegi galbenul. Îl poți găsi sub formă de pigmenți saturați, fard mono sau în paletele de machiaj și chiar în creioane sau linere.

Tot ce trebuie să faci este să îți iei – și dai celorlalți – o doză de energie și de good vibe!

E chiar mai ușor decât pare pentru că, spre deosebire de piesele vestimentare, galbenul complimentează nuanța pielii.

Trebuie doar să fii atentă la camuflarea cearcănelor (dacă sunt foarte pronunțate).

În plus, pentru că este o culoare tonică, îndrăzneață poate funcționa și singură. Asta înseamnă că nu mai ai nevoie de ruj sau blush. Și, desigur, înseamnă și că vei termina mai repede ședința de make-up.

Acest machiaj în nuanțe solare are scopul de a te scoate din rutină, de la transmite un mesaj pozitiv. Iar cel mai bun mod de a-l obține este să păstrezi restul feței în zona soft, subtilă. Adică, poți folosi un iluminator sau chiar o pudră bronzantă, dar renunță la eyelinerul negru și la mascara negru pentru extra-volum.

Alege nuanțe de gri (dacă chiar vrei să fii aliniată la culorile anului) sau maro pentru mascara.

Și, încă ceva, dacă alegi o nuanță deschisă de fard de pleoape, nu e nevoie de extraprecizie în aplicare, ci o poți aplica direct cu degetele, pentru un look soft.

Top 5 farduri galbene

Dior 5 Couleurs Color Games Collection, 323 lei

Beauty Bakeries Do It for the Graham, 199 lei

M·A·C Art Library It’s Designer, 269 lei

Makeup Revolution Viva Neon, 44 lei

NYX Professional Makeup Nude Matte Shadow Beyond Nude™, 20 lei

Pentru a-i da mai multă rezistență, aplică un primer pentru pleoape sau un fard nud, mat. Vei obține și o culoare mai plină dar și o rezistență mai mare a machiajului.

Tot pentru a mări rezistența: atunci când aplici fardul (cu degetul sau pensula), în loc să faci mișcări stânge-drepat, fă mișcări de apăsare (presare).

Dacă îți este teamă să treci direct la galben, alege nuanțe care să integreze această culoare: verde foarte deschis, oranj, cărămiziu, ivoire.

Nu uita că este culoarea considerată de specialiști cea mai energizantă nuanță. După un an de energii blocate în casă, cine nu are nevoie de un boost de energie?

Foto: PR, notino.ro, douglas.ro.