Summer Well 2016: două zile de vacanță la Domeniul Știrbey

summer well

Creat în jurul conceptului A Festival Like a Holiday, Summer Well este cu siguranță unul dintre cele mai tari festivaluri ale verii. Un loc care arată genial, Domeniul Știrbey din Buftea, distracție cât cuprinde la iarbă verde sau în zonele special amenajate și, nu în ultimul rând, muzică bună din plin. Line-up-ul de anul acesta a fost fenomenal (bine, cred că asta spune toată lumea după fiecare ediție SW) și mi se pare grozav că am descoperit artiști pe care nu îi mai ascultasem până acum – Sundara Karma este doar un exemplu – dar pe care promit să stau cu ochii (și urechile) de acum înainte.

Prima zi de festival a debutat cam aglomerat, din punctul meu de vedere, primul lucru pe care l-am observat când am intrat pe Domeniul Știrbey a fost că erau cozi peste tot. La intrare, la punctele de încărcare a cardurilor (apropo, ați văzut ce simpatice erau ilustrațiile semnate de Ghica Popa de pe ele? Eu mi-am păstrat cardul pe post de suvenir), la mâncare și băuturi. Pentru câteva momente chiar m-am panicat, pentru că știu că nu sunt deloc o persoană răbdătoare, dar, din fericire, totul a mers foarte repede. Iar vremea a fost excelentă, mai ales în timpul zilei, așa că m-am putut bucura de toate activările și distracțiile de la festival (de la tatuajele cu glitter – la care chiar cred că a fost non-stop coadă – la tiroliana care, din câte am înțeles, se numără printre cele mai mari din România), fără să simt că mă sufoc din cauza căldurii.

SW1

Primul concert al zilei de sâmbătă a fost cel al britanicilor de la Sundara Karma, care au fost foarte, foarte tari. Știu că deocamdată sunt niște puști la început de drum, dar indie-ul lor sună tare bine, așa că mă aștept să îi văd la tot mai multe festivaluri de acum înainte. A urmat BØRNS, despre care în urmă cu o săptămână spuneam că este o „explozie de energie”. Și chiar așa a fost, iar Dopamine a sunat minunat live. Însă nebunia a început abia la Crystal Fighters, sincer nu mă așteptam să îmi placă atât de mult, dar trebuie să recunosc că nici nu le știam așa multe piese. Ei bine, pentru mine, Crystal Fighters au fost surpriza frumoasă de la Summer Well, toată lumea dansa pe muzica lor (chiar nu poți sta jos atunci când îi asculți), iar atmosfera a fost incredibilă. Prima zi de festival s-a încheiat cu The Neighbourhood – spiritele s-au încins bine de tot când Jesse Rutherford, solistul trupei, a început să cânte la bustul gol – și cu preferații mei, Theo și Adam de la Hurts (pe care i-am ratat la concertele anterioare în România, însă acum mi-am luat revanșa). Și da, au fost absolut senzaționaaaali! Wonderful Life, Illuminated, Wings, Sunday, Miracle, Stay: cred că aș fi putut să le ascult piesele la nesfârșit!

sw

În a doua zi de festival, am încercat să ajung cât mai devreme la Știrbey ca să prind acele ore dinaintea concertelor, acea atmosferă liniștită… de vacanță. Pentru că Summer Well chiar este un festival ca o vacanță. Tot britanicii au deschis și a doua zi de festival, Haelos urcând pe scenă în jurul orei 18:00. Au urmat Blossoms, cu mult așteptatul meu Charlemagne, și băieții de la Milky Chance, duo-ul german de folk. Spre seară, Olly Alexander și colegii săi de la Years & Years au făcut un spectacol extrem de bun, au interacționat mult cu publicul, care a stat aproape tot timpul cu mâinile în aer, așa că sper că vor reveni cât de curând în țară, pentru că sunt foarte, foarte tari. Summer Well 2016 s-a încheiat târziu în noapte, cu headlinerii acestei ediții, The Chemical Brothers, care, pe lângă muzică, au venit la pachet cu roboți, lumini și efecte speciale pentru un show de neuitat. Și da, chiar a fost un spectacol memorabil, care a încheiat perfect cea de-a șasea ediție Summer Well, ridicând ștacheta destul de sus pentru anul viitor. Ceea ce este foarte, foarte bine.

FotorCreated

Voi ați fost? Cum vi s-a părut?

Foto: arhiva personală

Categorii Lifestyle