Styling Tips: 5 idei de ținute pentru weekend

idei tinute weekend

Se anunță un weekend de primăvară ca la carte, cu soare și timp liber numai bun de petrecut afară, de citit în parc, de văzut expoziții ori de mers la teatru, la film (apropo, ai văzut Distanța dintre mine și mine?). Așa că m-am gândit c-ar fi o idee bună să-ți propun câteva idei de outfituri, care să te inspire când îți alegi ținutele pentru acest weekend. Mai mult, voi insera ici-colo și câteva trucuri de styling pe care le poți aplica și cu alte ocazii. Așadar, să trecem la treabă și să ne inspirăm din outfiturile purtate de IT girls, la Paris Fashion Week.

Retro modern

Ca să-ți iasă un outfit retro modern by the book trebuie să fii atentă la toate detaliile, și aici mă refer la forma pantofilor, croiul rochiei și al mantoului, design-ul genții, coafură & make-up. Poți mixa în acest caz piese vintage și piese cu design modern. Dacă piesele de bază sunt în zona retro, va trebui să mizezi pe accente moderne, cum este aici gulerul trenciului din piele. 

retro modern

Cămașă + rochie

Poate nu ai acum la îndemână rochia Dior pe care o poartă aici Brittany Xavier, însă poți aplica acest truc stilistic cu orice rochie cu corset sau cu orice sarafan. Alege o cămașă structurată, cu ținută și asociaz-o cu o rochie dintr-un material gros, care să descrie intenția unitară a outfitului. E important să ții cont de materiale în acest caz, pentru că așa vei face diferența între un look cu aspect studiat și unul „îndoielnic“.

rochie camasa

Fusta midi

E deja în garderoba ta din sezoanele trecute și încă te poți folosi de fusta midi ca să obții outfituri cât se poate de moderne. Alege o fustă dreaptă, din stofă ori lână și mixeaz-o cu alte piese din zone stilistice diferite, cum sunt jacheta din piele lăcuită și botinele cu vârf pătrat.

fusta midi

Bentița

De când am văzut-o în show-ul Prada m-am îndrăgostit iremediabil de bentiță și de aerul ei retro. Și funcționează în cam orice tip de ținute, mai mult, are „puterea magică“ de-ați transforma un outfit numaidecât într-unul actual. Poart-o cu rochii structurate ori vaporoase, cu un costum de inspirație masculină, într-un ansamblu minimalist, chiar nu prea ai cum să dai greș cu această bentiță.

bentita

Casual with a twist

Când n-ai chef să-ți faci o ținută, poți apela oricând la un pulover supradimensionat, o pereche de pantaloni negri skinny și perechea de Convers din liceu, da, încă vei arăta cât se poate de cool. Poți adăuga și în acest outfit bentița despre care vorbeam mai sus. Păstrează părul coafat cât mai natural, iar când vine vorba de make-up, nu insista în zona ochilor, dar aplică un ruj într-o nuanță contrastantă.

pulover supradimensionat

Foto: hepta.ro