Style Tips: Cum să împrumuți stilul italiencelor

hepta_2561220

Dacă te fascinează imaginea old-school glamour a Sophiei Loren, eleganţa lipsită de efort a Eleonorei Carisi sau şarmul cool al Chiarei Ferragni, iată câteva trucuri (ilustrare chiar de italience!) pentru a putea împrumuta alura stylish şi senzuală a femeilor din Italia:

Poartă o pălărie

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni

Italiencele ştiu că accesoriul care completează perfect o ţinută este o pălărie. Dacă vrei una autentic italiană, poţi opta pentru modelele sub semătura Borsalino, un brand local cu tradiţie. Pălăriile stil Panama avantajează cam orice fizionomie, însă bineînţeles, poţi opta şi pentru un model statement, precum căciula din blană a Charei Ferragni.

Nu te teme de glamour

Erica Pelosini
Erica Pelosini

Chiar şi în timpul zilei, italiencele poartă cu îndrăzneală ţinute sofisticate. Singura regulă de care trebuie să ţii cont este să porţi astfel de look-uri over-the-top cu mult curaj şi nonşalanţă, astfel încât atitudinea extravagantă să fie una cât se poate de asumată. Nu te sfii, aşadar, să porţi o rochie lungă chiar şi în timpul zilei.

Găseşte-ţi atuu-ul şi pune-l în prim-plan

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni

Fie că este vorba despre o siluetă în forma perfectă de clepsidră, de o pereche de picioare senzaţionale, de un decolteu incredibil sau de orice alt detaliu al corpului care constituie un atu, italiencele vor pune mereu în evidenţă elementul cel mai spectaculos, cu care se pot mândri.

Accentuează silueta

Anna Dello Russo
Anna Dello Russo

Indiferent dacă porţi o rochie, o jachetă sau un top mai lung, asigura-te că scoţi formele siluetei în evidenţă cu ajutorul unei curele sau centuri plasate la nivelul punctului cel mai strâmt al abdomenului.

Investeşte într-o geantă elegantă

fotorcreated
Geantă Gucci Dionysus

Italiencele iubesc accesoriile, în special pe cele extravagante. Alege un model clasic, care să aibă un twist inedit, precum modelul Dyonisus de la Gucci, din fotografia de mai sus. Bottega Venetta, Salvatore Ferragamo sunt de asemenea branduri italiene cu tradiţie la care poţi apela.

Fii mereu feminină

Eleonora Carisi
Eleonora Carisi

Italiencele, chiar şi când împrumută elemente din garderoba masculină, au grijă să le ofere mereu o tușă feminină. De pildă, o ţinută formată din pantaloni şi sacou poate fi purtată în varianta cu detalii florale pentru un aer feminin, ori, alternativ, alături de o cămaşă din mătase cu panglică în jurul gâtului sau alte elemente suave, precum nasturi preţioşi sau jabou cu volane.

Poartă tocuri

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni

O să vezi rareori femei în Italia, în special în oraşele mari, în altceva decât încălţăminte cu toc. Indiferent de momentul zilei, italiencele poartă cu graţie pantofi cu toc (nu trebuie neapărat să fie vorba despre înălțimi ameţitoare). Dacă nu eşti obişnuită să porţi tocuri întreaga zi, începe cu unele mai mici, pentru a te putea obişnui cu senzaţia şi dobândi un stil de mers natural chiar şi atunci când porţi tocuri de peste zece centimetri.

Fii elegantă

Eleonora Carisi
Eleonora Carisi

Cu toate că trendul sporty a putut fi remarcat pe multe dintre podiumurile celor mai importante prezentări de la Milano Fashion Week, conceptul de bază care descrie garderoba italiencelor rămâne eleganţa.

Foto: hepta.ro