Style tips: Cum reinventezi o rochie formală

unnamed

Sezonul petrecerilor a început oficial, iar una dintre întrebările pe care le aud cel mai des nu este, în mod suprinzător, „cu ce mă îmbrac?”, ci „ce o să mai pot face cu această rochie după eveniment?”. În condiţiile în care rochiile formale pot fi destul de costisitoare, problema „ce mă fac cu ea după” este una pe deplin legitimă.
Probabil cea mai simplă şi mai la îndemână manieră de a refolosi o rochie elegantă este să îi asortezi accesorii diferite, astfel încât să pară că este o cu totul altă ţinută.

În cazul în care nu îţi surâde ideea de a purta de prea multe ori aceeaşi rochie la diverse evenimente, o modalitate simplă de a „salva” o rochie formală este să o duci la un croitor pentru a fi scurtată (costul este unul foarte mic). O rochie lungă din dantelă, spre exemplu, poate fi transformată rapid într-o ţinută girlie, scurtandu-i silueta şi adăugând o pălărie din pai cu bor larg, o pereche de pantofi cu toc jos, un kimono şi o pereche de cercei metalici.

2333
În funcţie de croială şi material, unele haine sunt foarte dificil de modificat, în special când vine vorba de scurtat – rochiile cu broderie complexă, sau cele care au partea inferioară, din preajma tivului, împodobită cu diverse aplicaţii, de pildă). Dacă nu îţi doreşti sau nu poţi să modifici rochia, există alternative pentru a o putea repurta nu numai într-un cadru formal. Cu ajutorul unor simple artificii stilistice, poţi să porţi o rochie preţioasă la birou, sau chiar să o transformi într-o ţinută casual. Iată cum:

Transformă rochia în ţinută de birou:

3333

O rochie fără prea multe aplicaţii sau broderii (nu trebuie neapărat să fie vorba despre un model simplu, uni – o rochie cu imprimeu sau cu volane merge foarte bine), poate fi purtată peste o pereche de pantaloni, pentru a-i imprima o tentă mai sobră. Dacă alegi o rochie shift (cu croială dreaptă), precum în exemplul meu, alătur-o unor pantaloni cu croiala uşor evazată. Asortează o singură piesă de bijuterie, pentru a nu încărca look-ul de ansamblu (un choker minimalist, de pildă), o pereche de pantofi cu toc pătrat gros (din nou, pentru a echilibra aspectul şi pentru a oferi un aer sobru, dar nu excesiv de elegant, precum cel impus de tocurile subţiri), şi o geantă structurată.

Poartă rochia alături de un tricou:

4333

O rochie furou va arăta absolut senzaţional suprapusă peste un tricou simplu, cu croială clasică. Dacă vrei să creezi un aer sporty, poţi să porţi acest mix alături de o pereche de tenişi, însă te poţi descurca foarte bine şi cu nişte sandale flat cu şiret prins de jur împrejurul gleznei. Adaugă un bucket bag şi un accesoriu inedit, precum acest colier cu mărgele şi ciucuri.

Poartă rochia alături de jeans

1333
Atâta vreme cât nu alegi o pereche de jeans prea casual (un model evazat, într-o nuanţă închisă merge perfect), poţi foarte bine să îi asortezi unei rochii elegante, pentru a tempera şi echilibra imaginea de ansamblu. Adaugă o geantă casual (un bucket bag se potriveşte excelent în acest caz), un accesoriu nu foarte preţios, precum acest colier cu flori din răşină, şi o pereche de pantofi cu toc pătrat, şi obţii o ţinută smart casual de efect.

SHOP THIS STORY: