Style tips: Cum porți blazerul în această toamnă

blazerul

Există în garderoba ta o piesă pe care, dacă n-ai exploatat-o până acum, toamna aceasta e momentul optim să o adaugi în circuitul pieselor „de purtat“. Vorbim despre blazer – în toate formele lui. Și aici variantele sunt suficient de multe cât să acopere mai toate stilurile: poți alege un blazer cu siluetă 80s, asta înseamnă că va fi voluminos în partea de sus, cu umeri accentuați și talia marcată; un blazer cu croi clasic ori masculin, pe care-l poți purta ca piesă statement, pe piele; unul lung pe care-l porți purta și ca rochie; un blazer supradimensionat, pe care, în momentul acesta, îl poți purta cu mai toate piesele din garderobă și vei obține un look cool ș.a. 

În continuare, am selectat câteva variante de outfituri care au ca piesă centrală sacoul și pe care le poți pune la păstrat pentru sezonul care stă să vină.

Blazerul supradimensionat

Poartă-l cu jeanși, rochii și fuste midi, poartă-l, funcționaează literalmente cu orice piesă pe care o ai acum în garderobă – da, și cu pantalonii scurți pe care-i porți la sală! 

blazerul supradimensionat

Blazerul-rochie

Ce e cool la acest blazer e că-l poți purta și cu o fustă, o pereche de pantaloni trei sferturi cu talie înaltă, dar și ca piesă de bază, fără vreo altă piesă ajutătoare și va arăta bine în orice variantă.

blazerul rochie

Clasic

Acum e momentul cel mai bun să-l scoți un pic din zona clasică și să-l porți la ținute casual. Asociază-l cu jeanși ori pantaloni loose fit și sneakerși, cu fuste midi din materiale vaporoase și pantofi cu kitten heel (ca-n exemplul de mai sus).

Blazer clasic

Costum/deux-pieces 

Atunci când nu-l scoți din context, poartă-l așa cum a fost el conceput, ca parte integrantă dintr-un costum, fie că vorbim de un deux-pieces (unde blazerul e mai lung, iar fusta e mini) sau unul cu pantaloni – twist-ul, ca să aduci ținuta în actualitate, să fie ca pantalonii să fie cât se poate de largi. 

costumul deux-pieces

Cambrat

E o piesă pe care o ai cu siguranță în garderobă. Poart-o ca-n exemplu de mai sus, ori cu o fustă lungă din tricot și botine tip șosetă.

blazerul

Foto: hepta.ro