Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano: Noul normal 

A trecut ceva timp de când ne-am uitat ultima dată la poze de street style, date fiind vremurile cu care încă încercăm să ne acomodăm. Însă, săptămâna aceasta, așa cum ar fi fost firesc înainte de noile condiții, s-a desfășurat Săptămâna Modei de la Milano. 

Cu toate că schimbările au fost mai mult decât vizibile, Milano înregistrează un fel de renaștere simbolică și anunță întreaga lume că nu se lasă. Odată cu Reușitaa Italiei de a ține sub control noul val de COVID19, organizatorii unuia dintre cele mai mari evenimente de fashion din lume s-au adaptat normelor și au mers mai departe. 

Cu toate că Armani, Versace și alte câteva nume mari au renunțat la showurile acestui sezon și ori au anulat cu totul participarea, ori au recurs la variante digitale, extrem de apreciate de critici, dacă ne readucem aminte de Săptămâna Haute Couture, case iconice pentru moda italienească și nu numai, precum Fendi, Dolce&Gabbana sau Alberta Ferretti, și-au susținut showurile cu un număr foarte redus de participanți (130 în loc de 1500), păstrând distanța între aceștia, masca fiind accesoriul-cheie al tuturor celor prezenți. 

Astfel, nu mai putem spune că anul acesta străzile uneia dintre capitalele modei a fost luată cu asalt de personalitățile industriei, ci doar au vibrat puțin sub prezențele colorate ale acestora. Iată câteva imagini de street style care ne-au plăcut și despre care credem că pot fi o foarte bună sursă de inspirație pentru viitoarele ținute de zi cu zi:

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

La prima vedere, dacă aveai nevoie de un ghid al jachetelor pentru acest sezon, aceste imagini te vor lămuri destul de rapid. E clar că în vremurile în care interioarele nu mai sunt destinațiile finale, îmbrăcămintea de exterior e cea mai importantă. Astfel, trech-urile și paltoanele par să fie favoritele momentului, fie că vorbim despre piese clasice, în tonuri de camel, maro sau negru, fie că ne referim la piese mai spectaculoase, cu umeri și cordoane supradimensionate, în nuanțe de galben, sua din texturi deosebite, precum neoprenul.

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

Capitolul doi nu poate fi rezervat decât botinelor. Vorbim despre o preferință aparte pentru botinele albe sau roz pal, cu tocuri groase, medii, însă nici botinele tip șosetă negre nu trebuie ignorate. Ca să nu mai vorbim despre prechile de it-boots, cum ar fi cele din piele lăcuită, specifice unor personaje precum Catwoman. Nici pupucii sau sandalele favorite ale marilor consumatoare de fashion nu au fost încă înlăturate, ci integrade în ținute-hibrit, vară-toamnă

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

Nici gențile nu trebuie ignorate, mai ales că geanta cam este piese care îți definește personalitatea, poate chiar mai mult decât pantofii sau alte elemente. Astfel, gențile de mână de dimensiuni medii au fost printre preferate, fie că vorbim despre forme clasice, fie că ne reorientăm spre gențile-sac sau spre gele croșetate, însă nici gențile foarte mici nu și-ar pierdut popularitatea câștigată acum câteva sezoane, mai ales că acum au venit în complentarea celor „principale”. 

Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal Street style cu mască la Săptămâna Modei de la Milano- Noul normal

Foto: Hepta