Street Style Couture: Brunello Cucinelli propune un joc al contrastelor pentru sezonul următor

img_6554

Brunello Cucinelli nu a organizat o defilare în cadrul Milano Fashion Week. În schimb, a lansat presei invitaţia de a viziona noua colecţie pentru sezonul primăvară/vară 2017 în cadrul showroom-ului din Milano. Iar în momentul în care am păşit înăuntru, mi-am dat seama de ce acest lucru a fost o mişcare inteligentă.

Defilările sunt importante şi valoroase din multe puncte de vedere – sunt practice pentru buyeri sau presă care nu au timp să vizioneze colecţiile în cadrul unor appointment-uri individuale, sunt benefice brandurilor pentru că ajută la a crea buzz în jurul companiei şi al noii colecţii, şi, de ce să ne învârtim după deget – defilările au un farmec aparte, de neegalat, oferind publicului un sentiment de satisfacţie (nu poate nimeni să nege plăcerea derivată din faptul că simte că se află în mijlocul acţiunii unui eveniment).

În cazul prezentării de la showroom-ul Brunello Cucinelli, lucrurile s-au legat astfel încât nu numai ca experienţa să fie una inedită, ci şi una care să mă facă să realizez că numai văzând de aproape colecţia am putut aprecia detaliile de efect care o fac specială. Reprezentanţii brandului prezentau individual întreaga colecţie (expusă atât pe manechine, cât si pe modele) fiecărui invitat, detaliind procesul de creaţie, începând de la menţiuni despre sursele de inspiraţie şi terminând cu detalii despre materialele şi tehnicile folosite pentru a crea fiecare piesă.

Street Style Couture este conceptul ce stă la baza colecţiei Brunello Cucinelli pentru primăvară/vară 2017. Mai exact, elemente de streetwear (tot ce se încadrează în trendul athleisure, mai exact – de la pantaloni de trening la tricouri sau diverse piese de outerwear cu alură sporty) au fost alăturate unor elemente cu aer elegant, creând astfel un contrast extrem de interesant. Mai exact, topurile din mătase au fost alăturate pantalonilor stil tracksuit, o fustă lungă din pene a fost alăturată unui tricou cu imprimeu grafic şi unei jachete bomber, iar blazerele cu detalii realizate manual din cristale au fost asortate cu piese gymwear.

Mai mult, dacă până de curând, colecţiile brandului erau dominate de nuanţe soft de beige, camel, crem sau gri, pentru sezonul nou, colecţia Brunello Cucinelli include explozii de corai, detalii strălucitoare şi accente metalizate.

Printre piesele de la care se aşteaptă să devină bestseller-uri se numără o pereche de pantaloni din piele de piton metalizată, sweater-ul sporty din caşmir cu decupaje, o suită de jachete bomber strălucitoare, geanta supradimensionată deconstruită şi topurile realizate manual din fâşii de mătase.

Antiteza inedită dintre elementele couture şi cele streetwear s-a făcut vizibilă nu numai în cazul hainelor, cât şi în cel al accesoriilor. Printre highlight-uri se află pantofii fără toc cu vârf ascuţit şi saboţii cu platformă XXL.

Foto: Arhiva personală