Stradivarius Man: O colecție pentru tipi cool (pe care o poți purta și tu!)

Pentru retailerul spaniol Stradivarius nu cred că mai este nevoie de vreo introducere. Brandul a fost înfiinţat în 1994 şi după ce a devenit parte a grupului Inditex (care include alte labeluri cunoscute în întreaga lume, precum Zara, Oysho, Bershka sau Uterqüe), a crescut rapid. În prezent, magazinele Stradivarius se regăsesc în peste 30 de ţări din toate colţurile lumii.

Anul acesta marchează debutul unui proiect ambiţios – lansarea liniei masculine sub sigla Stradivarius. Inaugurarea colecţiei masculine pentru sezonul primăvară 2017 a fost făcută concomitent în toate ţările şi – partea cea mai bună – e PERFECTĂ atât pentru a îmbracă tipii cool, cât şi pentru a compune un look feminin cu aer borrowed from the boys”.

Colecţiile Stradivarius Man se împart în trei linii, fiecare cu direcţie stilistică diferită, dar reunite sub ADN-ul brandului.

Linia Smart” este cea mai cosmopolită. Piese simple cu linii rafinate şi redate în nuanţe soft. Hainele sunt reimaginate cu noi volume şi texturi fluide.

În general, aici vei găsi piese cu croieli relaxate, incredibil de confortabile, care pot fi purtate de dimineaţa şi până seara.

Piesele-cheie ale liniei sunt pantalonii care sunt gândiţi cu o croială specială în zona taliei pentru a asigura gradul maxim de lejeritate. Cămăşile şi puloverele sunt reimaginate pentru a crea un look cât mai relaxat – umeri căzuţi şi croieli uşor supradimensionate.

Accesoriile din linia Smart” sunt sofisticate, realizate din materiale tehnice cu o tuşă trendy”. Ochelarii şi şosetele sunt puse în prim-plan, fiind accesoriile-cheie pentru un look cu personalitate.

Linia Cotton” este bazată pe un concept de neglijenţă calculată”. Piesele includ detalii de inspiraţie japoneză şi indigo este culoarea de bază, însă nuanţele neutre au de asemenea o prezenţa notabilă. Partea informală a liniei e bazată, după cum poţi ghici din nume, pe piese din bumbac. Aspectul prespălat creează un look uşor retro, în timp ce detaliile cu aer handmade oferă întregii linii o aură artizanală.

Din nou, pantalonii sunt un highlight, în special modelele tapered” (cu o croială relaxată în zona genunchilor şi îngustată înspre gleznă) şi cropped” (perfectă pentru cei care preferă tivul la nivelul gleznei).

Printre accesoriile-cheie din linia Cotton” se numără genţile de umăr şi rucsacurile din pânză, de inspiraţie rustică. Denimul a făcut mereu parte din ADN-ul Stradivarius astfel încât era imposibil să nu fie un highlight şi în colecţia masculină a brandului.

Linia Denim” recuperează autenticitatea denimului şi o îmbină cu materiale noi. Cele 3 modele principale de jeanşi sunt:

Selvedge: Jeanşi clasici care se deosebesc prin durabilitate şi prin croiala atent realizată. Sunt disponibili în trei nuanţe – nuanţa 0 arată precum o pereche de jeanşi noi, abia ieşiţi din fabrică, nuanţa 1 are un aspect uşor vintage, ca şi când ar fi fost purtaţi timp de un an, în timp ce nuanţa 3 are un aspect vintage mai pronunţat, ca şi când ar fi fost purtaţi timp de trei ani.

High ex: Jeanşi extrem de confortabili care revin mereu la forma iniţială. Sunt îmbinarea perfectă între cel mai de calitate denim autentic şi cele mai noi tehnologii de manipulare a materialului.

Knitted: Tricotaj convertit în denim fără ca acest lucru să fie imediat evident.

Bineînţeles, poţi găsi în linia Denim” orice, de la o cămaşă clasică din denim şi până la cămăşi din chambray, perfecte pentru vară.

În ceea ce priveşte accesoriile, aceasta este cea mai avant garde dintre linii, şi include un mix de elemente de inspiraţie atletică alături de accente tehnice. Printre highlighturi se numără rucsacurile din denim şi şepcile.

Bărbatul Stradivarius are undeva între 25 şi 30 de ani, un caracter independent şi este entuziasmat de oportunitatea noilor experienţe. Îi place să ştie şi să descopere lucruri noi şi să trăiască intens zi de zi. Inteligent, atletic şi cu spirit de aventură- acestea sunt trăsăturile principale ale bărbatului Stradivarius. Îi place să călătorească şi să experimenteze locuri noi şi moduri noi de viaţă, este interesat de tot ceea ce presupune lumea online şi canalele sociale şi se foloseşte de ele pentru a fi mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în lume, pe toate planurile – actualităţi, cultură, modă. Accesoriile joacă un rol important în look-urile de zi cu zi, iar stilul, per ansamblu, este unul eclectic şi original, reflectând pofta de viaţă.

Foto: Stradivarius