Story of a Home: În vizită la Gáspár György

 

A-Listers! Cu siguranță fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată: Oare cum arată casa unui psiholog? Este minimalistă, plină de bețișoare parfumate sau cu multe cărți și fotolii sofisticate, așa cum vedem în filme? Ei bine, luna august ne găsește într-o vizită Story of a Home by Storia.ro acasă la psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György, unde descoperim un penthouse situat în inima Bucureștiului, plin de lumină și energie pozitivă.

În această vizită descoperim o perspectivă psihologică extrem de interesantă legată de importanța luminii naturale și anume faptul că aceasta ne ajută să ținem la distanță depresia și anxietatea. Pentru Gáspár, lumina naturală este primul lucru pe care îl observă atunci când pășește într-o locuință.

Cred că e foarte important să avem un mediu ambiental cât mai prietenos, care să ne
ofere lumină naturală, siguranță, confort. Așa că sunt pasionat de ferestrele mari.

Un alt aspect căruia Gáspár i-a acordat atenție aparte a fost decorarea casei, îmbinarea materialelor, texturilor și a culorilor. Ca în orice domeniu, este important să ne informăm și să ne inspirăm de la specialiști, iar Gáspár nu s-a temut să ceară ajutorul și să își îmbogățească cunoștințele legate de decorarea interiorului. În locuința lui Gáspár găsim obiecte din lemn care sunt combinate cu alte piese de mobilier cu o gamă de culori naturale și subtonuri aurii.

Cred că din acest an, din 2020, locuința e mult mai importantă decât ne-am imaginat vreodată. Asta, pentru că suntem nevoiți să petrecem atât de mult timp în locuință și nu știm cum va arăta viitorul. Cred că, dincolo de atenția pe care i-o acordăm universului
interior, locuința devine un spațiu foarte, foarte important pentru că aici avem nevoie să ne simțim în siguranță. Aici avem nevoie să învățăm, să trăim, să muncim, să explorăm, să ne dezvoltăm. Nu mai putem ignora sau neglija spațiul în care trăim atât de
mult.

O zonă cu încărcătură sentimentală este zona de lucru, biroul unde Gáspár scrie cărți, se informează în legătură cu noutățile din domeniul său de activitate și mai nou, stă de vorbă cu oamenii care îi pășeau înainte pragul cabinetului.

Intră și tu în lumea Storia.ro, platforma cu cele mai multe anunțuri imobiliare din piață, și hai să
descoperim împreună Story of a Home!