Story of a Home: În vizită la casa EFdeN

A-Listers! Sfârșitul lunii ne aduce un nou episod Story of a Home by Storia.ro. Astăzi descoperim povestea casei EFdeN Signature, o casă-concept care s-a realizat cu multă muncă, spirit de echipă, atenție la detalii și la mediul înconjurător; într-un cuvânt –  sustenabilitate.

Casa solară EFdeN Signature ne surprinde, în primul rând, prin ingeniozitatea cu care a fost concepută, însă am aflat mai multe despre povestea locuinței sustenabile de la coordonatorii echipelor care au gândit proiectul.

Casa EFdeN Signature

Motivația echipei de a demara noi proiecte și de a intra în competiții vine din dorința de a evolua și de a dezvolta lucruri de calitate, iar dincolo de reușită, astfel de inițiative aduc aproape oameni creativi și formează adevărate comunități de experți. Casa în care ne aflăm astăzi este o casă solară care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon din Dubai. Această inițiativă internațională își propune să găsească soluții la problema temperaturilor ridicate și a furtunilor de nisip, urmărind, totodată, integrarea în contextul social din Dubai.

Story of a Home

Casa EFdeN Signature se înscrie în acest șablon, însă echipa și-a dorit să meargă mai departe și să își asume misiune de a-l face pe vizitator conștient în legătură cu mediul interior, calitatea acestuia și felul în care îi influențează sănătatea.

“Să începem să discutăm despre psihologia locuinței, despre emoții, despre cum ele te fac să fii mai fericit, mai bucuros și mai optimist.”

Story of a Home

Din punct de vedere al designului interior, accentul cade pe lumina naturală: ușile din sticlă și geamurile mari oferă spațiului căldură și o personalitate aparte.

“În primul rând, casa trebuie să aibă povestea beneficiarului; așa obținem elementul de personalitate al locuinței.”

Story of a Home

Story of a Home

Story of a Home

Story of a Home

În ceea ce privește arhitectura, sustenabilitatea rămâne cuvântul cheie, atât în ceea ce privește atenția la resursele pe care planeta noastră le are, cât și alimentarea casei de la o sursă de energie inepuizabilă, un consum redus al apei și, nu în ultimul rând, folosirea unor materiale locale sau reciclate.

“Dacă optăm pentru o arhitectură sustenabilă putem oferi șansa generațiilor viitoare să se bucure de ceea ce ne bucurăm noi în prezent.”

Story of a Home

Story of a Home

Casa EFdeN Signature este o casă sustenabilă și datorită aspectelor tehnice. Aici vorbim despre respectarea unor criterii specifice, despre un proces de construcție aparte și îmbinarea corectă a întregului sistem de instalații.

“Ceea ce simte un om din primul moment în care pășește într-o locuință sustenabilă sunt condițiile de confort: temperatura, calitatea aerului, calitatea apei și o acustică bună.”

Story of a Home

Intră și tu în lumea Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, și hai să descoperim împreună the Story of a Home!

Despre EFdeN

EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Mai multe detalii despre echipă, despre proiect și despre cum vă puteți implica, găsiți pe site-ul www.efden.org și pe paginile social media.

Categorii Video