Stilurile de inele care flatează cel mai bine fiecare formă de mână

fotorcreated

Se spune că începând cu luna decembrie (în special în preajma sărbătorilor) şi până la jumătatea lui martie (de Valentine’s Day), este perioada în care cele mai multe cupluri se logodesc. Chiar dacă nu eşti tu cea care alege inelul de logodnă, este totuşi bine să ştii ce ţi se potriveşte – să nu mai vorbim de faptul că sfaturile de mai jos se aplică la fel de bine în mod general oricăror tipuri de inele.

Iată, astfel, ce tipuri de inele se potrivesc cel mai bine fiecărui tip de mână:

Pentru degete subţiri

Pentru degete fine şi zvelte, inelele recomandate sunt cele care nu acaparează aspectul mâinilor din cauza dimensiunilor mari. Inelele cu pietre de dimensiuni mici sau medii şi eventual bandă metalică mai lată, sunt ideale. De asemenea, pietrele rotunde sau ovale flatează cel mai mult o mână cu degete foarte fine.

r54329-18r

Inel Allurez – 5.460 lei – aici

Pentru degete late

Pentru a crea iluzia optică a unor degete mai subţiri şi mai lungi, optează pentru inele cu bandă metalică medie sau lată şi de asemenea, pietre late (cele cu tăietură pătrată sau dreptunghiulară sunt ideale). O piatră prea îngustă, la fel ca şi o bandă metalică prea subţire, va accentua grosimea degetelor.

annello-14k-white-gold-cushion-cut-moissanite-and-1-2ct-tdw-diamond-bridal-ring-set-g-h-i1-i2-dacb8dfb-d26c-4362-a821-aba09baa95a4_600Inel Annello by Kobelli – 5.065 lei –  aici

Pentru degete scurte

Alungeste optic degetele cu ajutorul pietrelor cu forme înguste (în formă de lacrimă, oval, sau marquise) şi a benzilor metalice subţiri. Evită inelele de dimensiuni prea mari, atât în ceea ce priveşte banda metalică, cât şi în ceea ce priveşte pietrele.

1-2-carat-halo-marquise-cut-diamond-engagement-ring-in-18k-white-gold-gia-certified-4ec

Inel – 11.065 lei – aici

Pentru degete cu articulaţii proeminente

Pentru a distrage atenţia de la nişte articulaţii proeminente, este ideal să optezi pentru inele cu bandă metalică mai degrabă lată, eventual ornată cu pietre micuţe. De asemenea, pietrele ovale, pătrate sau dreptunghiulare sunt de preferat.

1908235-xl

Inel Fred Meyer Jewelers – 3.870 lei – aici

Pentru mâini mari

Mâinile de dimensiuni mai mari arată foarte bine cu inele statement, ornate cu pietre extravagante sau cu bandă metalică decorată cu pietre micuţe.

50781-e-2-00-14r

Inel Allurez – 45.745 lei – aici

Pentru mâini mici

Inelele de dimensiuni mici, cu siluete delicate, flatează cel mai bine mâinile micuţe şi fine. Pietrele rotunde sau în formă de inimă sunt opţiuni excelente, alături de o bandă metalică subţire.

enr7542-drb-6mm-14w

Inel Allurez – 5.580 lei – aici

Foto sus: hepta.ro