Stilul de viață simplu și sănătos practicat de Jessica Alba – 4 zile de abstinență pe săptămână

jessica alba stil de viata

Jessica Alba a apelat la o metodă eficientă penru a-și păstra o echilibrul în timpul pandemiei – vedeta practică 4 zile de abstinență pe săptămână, în care mănâncă sănătos și face multă mișcare, iar în celelelate trei zile își face de cap cu junk-food, alcool și cu ore petrecute în fața televizorului.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Ca și restul oamenilor, și vedetele au încercat să se redescopere pe le însele în univresul casnic, în care le-a împins pandemia. De aici și-au derulat afacerile, și-au crescut și educat copiii și au avut grijă de ele însele. Iată rutina de îngrijire a Jessicăi Alba din ultimul an și felul în care vedeta își păstreaza echilibrul interior. Actrița nu apelează la metode inedite sau revoluționare, ci doar încearcă să urmeze o rutină sănătoasă, care să-i păstreze un mindset pozitiv.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Își începe fiecare zi aplicând o mască cosmetică. ”Respect cu religiozitate acest pas. După ce mă trezesc, îmi aplic o mască cosmetică din propria mea linie de produse de îngrijire, Honest Beauty. Apoi îmi beau cafeaua și încep să mă ocup de copii. După aceea, înlătur masca și aplic crema hidratantă, care se comportă ca un smoothie pentru fața mea. Simt cum masca îmi readuce pielea la viață. Masca are ingrediente precum untul de shea și antioxidanți – vitamina E și polifenoli, care ajută la hrănirea și la revitalizarea tenului obosit.”

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)


Unul dintre lucrurile pe care Jessica Alba le-a apreciat în anul pandemiei a fost faptul că și-a petrecut mai mult timp alături de familie- de soțul ei, producătorul de film Cash Warren și de cei trei copii – Honor, Hayes și Haven. Cei cinci membri ai familiei au făcut mișcare împreună pentru a-și consumă energia acumulată în casă. Am făcut multe plimbări alături de cei mici, iar acum am recrutat și câțiva prieteni. Acest tip de mișcare e binevenit, deoarece nu forțează corpul. Poți asculta podcasturi sau poți discuta în timp ce-ți faci doza de mișcare. Asta am învățat, că nu trebuie să simți că mori când faci sport, poți s-o iei mai încet și, în același timp, corpul să beneficieze de efort.” Totuși, vedeta nu a renunțat de tot la antrenamente mai intense și practică exerciții HIIT.

Jessica Alba menționează că a învățat ce înseamnă un stil de viață sănătos de la părinții ei. Procesul de îmbătrânire e nasol. Eu și cu soțul meu ne-am dat seama că trebuie să schimbăm ceva la felul în care trăim, deoarece nu întinerim. Așa că mergem frecvent la doctor și ne facem analizele și încercam să adoptăm obiceiuri sănătoase. Chiar dacă pandemia le-a mărit dozele de mâncare nesănătoasă, din care au făcut parte și multe porții de junk-food sau sticle de vin, Jessica Alba spune că a încercat să echilibreze excesele cu perioade se abstinență.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

”Ne-am dat seama că putem face o pauză în timpul săptămânii de la alcool și mâncare comandată. Ajunseserăm într-un punct în care în fiecare seară beam câte un pahar de vin și comandam mâncare – chestii prăjite și desert. Astfel că am hotărât să mâncăm sănătos, cel puțin patru zile pe săptămână și să nu consumăm alcool, să mâncăm multe legume, proteine și grăsimi sănătoase. Apoi, vineri, sâmbătă și duminica să ne facem poftele. Nimic ieșit din comun, dar măcar patru zile să avem grijă la alimentație și să încercăm să ne mișcăm cât de puțin. E mai bine decât deloc”, subliniază actrița.

Foto: Instagram

Categorii Lifestyle