Starea de urgență și Zodiile. Cine va trece cu bine peste provocarea zilelor ce vor urma

Din perspectiva astrală traversăm o perioadă extrem de provocatoare. Ne confruntăm cu situații noi în mod frecvent, iar senzația că totul ne scapă de sub control este foarte reală. Suntem martorii unor schimbări planetare și universale fără precedent, astfel că suntem forțați de împrejurări să ne adaptăm rapid la situații total necunoscute până  acum și la un alt mod de a relaționa cu Lumea înconjurătoare.

Text de Astrolog Anca Stoica

Fiecare dintre noi reacționează diferit la situațiile și stările de urgență. Reacțiile noastre depind de țesătura energetică imprimată la momentul nașterii noastre, de către astrele de pe Cer. Această țesătură este alcătuită din toate Semnele zodiacale, însă în proporții diferite, proporții ce sunt activate, din când în când, de către energia cosmică.

Starea de urgență cu care ne confruntăm în acest moment la nivel macro și consecințele ei scot la iveală comportamente deosebite, reacții imprevizibile, aspecte ascunse în adâncul ființei noastre de care nu eram conștienți că le avem și, mai ales, pe care nu le-am folosit niciodată.

Iată câteva aspecte și recomandări legate de felul în care este bine să abordăm schimbarea stilului de viață și să ne petrecem timpul/ perioada alocată izolării și autoizolării în propriile case.

Berbec: dornic de mișcare, de acțiune și dominare îți poate fi dificil să stai în casă, departe de iureșul cotidian, atât de drag ție. Pentru că este o situație de forță majoră, tu știi bine că numai urmarea corectă a ordinelor și disciplinei te poate ajuta să treci cu bine și onoare peste această situație. Îți prind bine: gătitul mâcărurilor calde (un grătar, ceva deosebit la cuptor), exercițiile fizice, lecturarea cărților de acțiune, vizionarea filmelor de acțiune, dar și a celor documentare, trasarea unor planuri de viitor.

Taur: calm și echilibrat de obicei, în situația dată poți deveni încăpățânat, conservator, opunându-te schimbărilor de orice fel și reacționând fie închizându-te în tine și fierbând în sinea ta, fie tot repetând celor apropiați drama în care te afli. Te ajută foarte mult să depășești totul cu bine următoarele: îngrijirea florilor, a unui animal de companie, gătitul mâncărurilor preferate, leneveala tihnită la televizor, lecturarea cărților preferate, reorganizarea garderobei, creioarea planurilor de investiții.

Gemeni: ai nevoie mereu de stimuli intelectuali. Perioadele de inactivitate și de izolare te exasperează și îți accentuează stările nevrotice. Este vremea să-ți folosești flexibilitatea înnăscută și să ai încredere că vei depăși această perioadă cu bine. Te ajută mult: documentarea în permanență asupra subiectelor cotidiene, scrisul (spre exemplu poți scrie într-un jurnal personal sau poți începe să scrii o carte), lecturarea cărților preferate, folosirea mijloacelor electronice pentru conversații cu prietenii.

Rac: ești deschis la schimbări, însă unele te pot bulversa atât de mult încât să te retragi în carapacea ta proverbială și acolo să rămâi. Acum fiindu-ți zdruncinată siguranța socială, profesională, materială poți deveni hipersensibil și hiper-emotiv. Cum tu de fapt și de drept ești un luptător camuflat, orientându-ți atenția și energia spre: treburile domestice, spre lecturi preferate (romane, memorii, cărți de călătorii), pictură, a scrie într-un jurnal personal, ascultând muzică de relaxare, poți depăși totul foarte bine.

Leu: impunător, întotdeauna observat și admirat în peisajul cotidian, îți displace total izolarea și faptul că te pot vedea/ admira doar și aceiași cei dragi, câțiva care au privilegiul să locuiască sub același acoperiș cu tine. Controlează-ți furiile, temerile, angoasele! De mare folos îți sunt: regândirea planurilor personale și profesionale, exercițiile fizice ușoare, un animal de companie, vizionarea filmelor și a spectacolelor preferate (care să conțină muzică, zgomote, culori, mișcare), albumele de artă.

Fecioara: spirit complex, exigent, foarte muncitor, grefat pe un temperament nervos te ajută să-ți ridici, frecvent, nivelul de stres. Grijile sunt a doua ta natură, astfel că un ambient social turbulent, nesigur și stările de urgență îți sunt cunoscute. Este bine să eviți suprasolicitarea nervoasă și fizică. Te relaxează în această perioadă: o dietă potrivită, pregătirea garderobei pentru sezonul cald, îngrijirea plantelor, îngrijirea unui animal de companie, îmbunătățirea bagajului de cunoștințe prin studiu individual.

Balanța: fermecătoare, sociabilă, veșnic în căutarea echilibrului, ai nevoie de compania celorlalți, iar privarea de aceasta te necăjesc profund. În perioada actuală este posibil să te confunți cu anxietate, confuzie, delăsare. Canalizează-ți atenția și eforturile spre muzică, dans, domeniile artistice (pictează, colorează forme geometrice), lecturează cărți bune, vizionează filme romantice, reorganizează-ți garderoba și gândește-te la un nou look. Este vremea să te ocupi mai mult de tine.

Scorpionul: pasionat, agresiv, misterios, te atrag situațiile extreme, astfel că în situația dată este posibil să te simți în elementul tău. Înclinat spre teoria conspirației, acum ai un bun prilej de a te gândi pe îndelete, în liniștea și confortul casei tale, la scenariile posibile dincolo de aparențe. Frământările tale interioare sunt complicate și durabile. Amintește-ți că ai o forță uriașă de regenerare. Te ajută mult: exercițiile fizice ușoare, lecturarea cărților de psihologie, studiul domeniilor ezoterice.

Săgetătorul: exuberant și binevoitor, mereu pe picior de plecare, te adaptezi rapid schimbărilor, luând totul ca pe o aventură nesfârșită. Neputând sta locului nicio clipă, încrezător în tine și de un optimism care frizează inconștiența, reușești să treci cu bine peste orice situație stresantă. Izolarea îți displace total, devenind nervos, frustrat, revoltându-te față de tot și toate. De mare folos îți este acum: exercițiile fizice ușoare, respirația controlată, îngrijirea unui animal de companie, trasarea planurilor de călătorie.

Capricorn: interiorizat, aparent calm, orientat spre scopuri înalte și în general profesionale, în sinea ta există emoții puternice, frământări permanente și un orgoliu accentuat. Prudența, disciplina, diplomația sunt atuuri care te ajută se depășești cu bine orice situație stresantă. Acum, când răsturnările de situație sunt la ordinea zilelor, te ajută mult: liniștea și confortul casei, muzica, aerul curat, băile calde și aromate, o dietă de sezon, preocupările mentale abstracte (meditația, filozofia, metafizica).

Vărsător: imprevizibil, contradictoriu, nonconformist, orientat spre domeniile viitorului și spre teoria extratereștrilor, te descurci destul de bine în situațiile stresante. Perioada actuală îți poate plăcea, fiind convins că se deschide o nouă Eră în istoria Omenirii. Pe undeva ai dreptate, însă, reacțiile tale pot fi paradoxale, ducând astfel la suprasolicitare nervoasă. Evită substanțele excitante, lecturează cărți deosebite, vizionează filme SF, studiază discipline spirituale, trasează noi planuri de viitor.

Pești: romantic, ademenitor, fantasmagoric, pentru tine totul este relativ și alunecos. Oceanul de emoții în care te scalzi pare că te ferește de neplăcerile Lumii înconjurătoare. Îți displace să ți se impună de către alții ce să faci sau în ce să crezi. În situațiile de urgență devii confuz, introvertit, abordând totuși o mască liniștită față de ceilalți pentru a-i feri de griji în privința ta. De mare folos îți sunt acum: muzica, vizionarea filmelor bune, meditația, apropierea de domeniile spirituale.

Categorii Lifestyle