SpuneCeva.ro, aplicația care te scapă de aglomerație

spuneceva.ro

Aplicația SpuneCeva.ro s-a născut din dorința de a exista o evidență în timp real a zonelor aglomerate din această perioadă – de cele mai multe ori din apropierea piețelor și a magazinelor, iar utilizatorii pot evita astfel zonele de risc și pot semnaliza la rândul lor, zonele cu o concentrare mai mare de persoane.  

Aplicația e ușor de folosit, nu necesită crearea unui cont, deci nu e nevoie de introducerea datelor personale, explică Bogdan Hristescu, cel care a imaginat și creat acest program, alături de soția lui, avocat Madalina Hristescu și de prieteni – Roxana Bălan și Tudor Birlea, ambii absolvenți de “Applied Psichology” la Cambridge, și Theodora Gherdan – grafică și comunicare.

Spuneceva.ro e o aplicație care să indice locurile aglomerate pentru a putea fi evitate de cei vulnerabili sau de cei ce chiar doresc să se protejeze în această perioadă. Aplicația se adresează tuturor și poate fi folosită de către oricine are un calculator sau telefon cu o conexiune la internet.

”Odată intrat pe site, în trei pași simpli, poți indica pe hartă locul în care ești ca fiind o zonă aglomerată. Nu este nevoie de cont, de e-mail, de parolă, de număr de telefon etc. Nimic! Total anonim și în mod foarte simplu poți indica un loc aglomerat. Nu este o aplicație de urmărire a oamenilor, așa cum s-au mai creat, ci de raportare a zonelor aglomerate. Succesul și acuratețea ei depind doar de numărul de utilizatori – este un exercițiu de democratizare a tehnologiei complet”, explică Bogdan Hristescu felul în care funcționează programul.

”Pentru cei ce ar încerca să abuzeze de soluția noastră, am limit postările la 10 pe zi și la una singură într-o locație. Mai mult, după un interval de timp, în cazul în care nu sunt noi atenționări în același loc, ștergem marcajul inițial de pe hartă”, adaugă antreprenorul.

Categorii Lifestyle