Source Essentielle: combinația ideală dintre îngrijirea părului și sustenabilitate


În ultimul timp, atât la nivel mondial cât și în România, interesul oamenilor pentru mediul înconjurător și consumul sustenabil a crescut într-un ritm alert, iar consecințele acestui lucru se reflectă și în domeniul frumuseții, atunci când vorbim despre îngrijirea părului.

Din dorința de a crea produse care conțin ingrediente de origine naturală, L’Oreal Professionnel adaugă în portofoliul sau primele produse naturale – gama Source Essentielle. Având 80 – 100% ingrediente de origine naturală de înalta calitate, produsele Source Essentielle reprezintă o noutate în domeniul îngrijirii părului, fiind un model de inovație și consum sustenabil. Produsele Source Essentielle sunt create pentru a avea un impact minim aspura mediului şi oferă consumatorilor opţiunea de reîncărcare a şampoanelor direct din salon.

Source Essentielle

Abordarea sustenabilă se observă începând de la nivelul ambalajului, acesta fiind creat sub formă de pătrat, formă care păstrează o cantitate maximă de produs într-un recipient care utilizează o cantitate minimă de plastic.

Pentru a ajuta consumatoarele să folosească mult mai responsabil produsele, L’Oréal Professionnel menționează originea pentru majoritatea ingredientelor prezente în fiecare produs Source Essentielle. Eticheta nu descrie doar procentul de 96% ingrediente naturale, adaugă și faptul că restul de 4% al ingredientelor este necesar să garanteze calitatea senzorială pentru a putea menține formula existentă.

Ritualul de îngrijire Source Essentielle presupune trei pași, în funcție de nevoile personale ale fiecărei femei.

CURĂȚARE:

  • șampon pentru uz zilnic cu frunze de acacia și esență de aloe vera;
  • șampon pentru scalp sensibil cu flori de gălbenele și extract de mușețel;
  • șampon hrănitor pentru păr uscat, sensibilizat, cu flori de iasomie și ulei de susan.

TRATAMENT: 

  • tratament-cremă pentru uz zilnic cu esență de aloe vera;
  • tratament-balsam pentru strălucirea părului cu pulpă de smochină;
  • tratament-mască pentru hrănirea părului cu semințe de susan.

În completarea ritualului de îngrijire se adaugă și două tipuri diferite de ulei, infuzate cu flori de imortele, flori de lavandă, ulei din semințe de argan: ulei nutritiv provenit din semințe de argan si ulei de cocos:

  • ulei pentru hrănire;
  • ulei pentru strălucire.