Sophia Loren, reprezentanta generației de aur a cinematografiei mondiale, revine într-un nou film

sophia loren

Actrița de origine italiană Sophia Loren (86 de ani) revine într-o nouă producție după 11 ani de pauză. Vedeta va juca în filmul The Life Ahead, care va fi difuzat de Netflix.

The Life Ahead este regizat de fiul Sophiei Loren, Edoardo Ponti, iar actrița va interpreta rolul unei evreice pe nume Madame Rosa, o supraviețuitoare a Holocaustului, care în prezent crește copiii unor prostituate.

sophia loren edoardo ponti

Sophia Loren alături de fiul ei, Edoardo Ponti 

Când fiul meu mi-a propus să joc în acest film, mi s-a îndeplinit visul, nu am vrut să ratez această oportunitate de a o interpreta pe Madame Rosa – o femeie puternică, fragilă în același timp, o supraviețuitoare. Îmi amintește de mama mea în multe aspecte”, a declarat vedeta italiană.

Deja criticii de film o văd pe Sophia Loren nominalizată la Oscar pentru rolul său, iar acesta ar deveni al treilea trofeu din carierea ei, după ce a mai câștigat un Oscar în 1961 pentru rolul său din filmul La Ciocciara (regia Vittorio De Sica) și încă un premiu onorific, primit în 1991.

sophia loren

Cel mai recent film în care a putut fi urmărita Sophia Loren este producția de televiziune My House Is Full of Mirrors, din 2010, iar cu un an înainte, a jucat în producția aclamată Nine, alături de Penelope Cruz și de Nicole Kidman.

Sophia Loren este considerată cea mai de succes actriță italiană, care a cunoscut faima atât în Europa, cât și la Hollywood. Vedeta a jucat în nenumărate filme, realizate de cei mai mari regizori ai lumii și a devenit una dintre cele mai admirate artiste.

sophia loren

Sophia Loren a fost căsătorită cu producătorul de film Carlo Ponti între 1966 și 2007, cu care are doi fii – Carlo Junior, născut în 1968 și Edoardo, născut în 1973. Carlo Jr este dirijor, iar Edoardo a călcat pe urmele părinților și a intrat în lumea filmului. De altfel, acesta a și jucat alături de mama lui în producția din 1984, Qualcosa di biondo și a regizat filmul Between Strangers (2002), în care a jucat și mama lui.  

În ultimii zece ani, Sophia Loren s-a retras din lumina reflectoarelor și s-a ocupat de creșterea nepoților ei.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle