Iubitorii de muzică clasică și arhitectură, invitați la un concert inedit marca SoNoRo Conac

Muzica de bună calitate în combinație cu o priveliște încântătoare asupra celor mai frumoase palate, conace sau biserici reprezintă cel mai bun motiv pentru a aduna oamenii pasionați de frumos la un concert extrodinar în aer liber. Dacăte numeri printre cei care își doresc o experiență culturală inedită, din luna aprilie până în septembrie poți descoperi clădiri de patrimoniu și poți asculta muzică clasică în cadrul celei de a V-a ediții SoNoRo Conac.

Anul acesta, inițiativa celor de la SoNoRo se numește SOS Conac și își propune să tragă un semnal de alarmă pentru câteva dintre clădirile cu o valoare arhitecturală foarte mare, aflate în degradare și chiar pericol de dispariție. Astfel, concertele de muzică de cameră SoNoRo vor avea loc în cadrul mai multor clădiri de patrimoniu din România, având ca scop conștientizarea publicului de nevoia investirii în patrimoniul arhitectural românesc. Invitația la concerte  este o bună ocazie pentru organizatori să transmită frumoasa poveste a culturii noastre, iar misiunea lor este de admirat.

Nu mai este mult până la debutul primului concert, pe care noi îl așteptăm cu nerăbdare! Acesta va avea loc pe 7 aprilie, la Palatul Marincu, Muzeul de Artă Calafat, județul Dolj, în timp ce duminică, 9 aprilie, va fi organizat cel de-al doilea, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Dacă ești curios ce va conține programul muzical, acesta va include lucrări de Franz Schubert, Ludwing van Beethoven și Sir Edward Elgar. Mai multe surprize plăcute te așteaptă acolo, așa că grăbește-te să îți iei invitație!

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

Foto: SoNoRo Conac

Citește și:

Ce cărți noi citim în aprilie

Categorii Lifestyle