Soluții sustenabile de organizare: ce facem cu ambalajele, pungile de cadou sau felicitările

Sărbătorile nu sunt doar despre ornamentele din casă și din brad, ci și despre modul în care oferim cadouri, dar și despre ce facem cu ambalajele celor pe care le primim. Un trend tot mai puternic vine din zona de reutilizare a ceea ce deținem ori reușim să întrebuințăm diferit.  Cum să facem acest lucru? Explică pentru AList Diana Mihăilă, primul Master Professional Organizer din România, care a elaborat și o metodă proprie de organizare a casei.

Ziarele, de exemplu, sunt ambalaje perfecte atunci când nu avem la îndemână hârtie pentru cadouri. Sau pentru flori, spune Diana Mihăilă. Sustenabilă este și oferirea de daruri tip experiență (bilete la film ori la concert, o lecție de dans ori de pictură, o cină la un restaurant etc.), deoarece ele nu mai încarcă mediul cu tot felul de hârtii, cutii și plastice, continuă specialistul în soluții de organizare.

Primim felicitări și la diferite ocazii din an, așa cum sunt și sărbătorile de iarnă, nu doar de zilele noastre de naștere. Pe cele mai frumoase le putem păstra în albume foto, organizate în funcție de an și/sau de persoanele care ni le-au oferi, mai exemplifică aceasta.

Pungile din hârtie cartonată au un ciclu de utilizare îndelungat, susține Diana Mihăilă, ele având reputația de a se plimba și chiar de a se reîntoarce cu alte cadouri. Pentru o bună organizare a lor le punem unele în altele, de la mic la mare, dar și în funcție de modelul imprimat ce face referire la sărbătoarea din an pentru care sunt potrivite. Nu oferim pungi cu iepurași de Crăciun sau cu brazi de Paște.

Rolele de hârtie pentru împachetat stau în ordine într-un suport pentru umbrele sau într-un suport tubular pentru pungile cu care ne întoarcem de la cumpărături. Pentru etichetele de nume, funde din rafie sau pampoane cu bandă adezivă putem întrebuința pungi cu fermoar, recomandă Diana. Iar pentru rolele de panglici, o ramură sau un băț poate constitui o variantă eficientă de înșirare a lor și de păstrare la un loc.

Diana Mihăilă a elaborat un program gratuit de o lună de punere în ordine cu sens a întregii locuințe, care în 2020 a fost inclus de Parlamentul European în rândul inițiativelor cu impact pozitiv pe scară largă.

Categorii Lifestyle