Sofia Coppola a obținut Premiul pentru Regie la Cannes

Seara trecută, Sofia Coppola a făcut istorie la Festivalul de Film de la Cannes, devenind a doua femeie care obține Premiul pentru Regie în cadrul competiției. Prima femeie care a primit această distincție a fost rusoaica Yuliya Solntseva, care, în 1961, a fost premiată pentru pelicula Chronicle of Flaming Years.

Sofia Coppola, fiica celebrului regizor Francis Ford Coppola, a fost recompensată cu un trofeu la Cannes pentru drama The Beguiled, o poveste în prim planul căreia este John McBurney (Colin Farrell), un soldat american rănit în timpul Războiului Civil. Acesta ajunge la un internat de fete condus de Martha Fansworth (Nicole Kidman), unde primește toate îngrijirile de care are nevoie, devenind rapid principala preocupare a fetelor de acolo. Apariția sa tulbură atmosfera liniștită de la internat și, în scurt timp, rivalitățile ies la iveală, iar lucrurile iau o turnură neașteptată.

Filmul este inspirat de romanul lui Thomas P. Cullinan, publicat în 1966, prima sa ecranizare fiind semnată de Don Siegel – la momentul respectiv, Clint Eastwood a jucat rolul lui John McBurney, în timp ce Geraldine Page a interpretat-o pe Martha.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle